Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
12 Apr 2024
Den tolfte april är det återigen dags för den officiella Lakritsdagen. Det kommer Lakrids by Bülow att fira med att arrangera världens största lakritsprovning på 200 platser i sju länder, däribland Sverige. Till exempel Salt & Caramel som är den chokladöverdragna lakrits som kommer att delas ut den 12:e april på olika platser i landet.
Men det finns ytterligare smakkombinationer som är något otippade, men som ändå passar bra ihop.
Goda smakkombinationer:
Lakrits och honung:
Lakrids by Bülow som nu lanserar två nya produkter inom serien Slow Crafted (deras hållbarhetskollektion). I den nya smaken Milk & Honey används ekologisk honung som ihop med lakritsen skapar en len kärna som sedan täckts av mjölkchoklad och havssalt.
Lakrits och citrus: Den djupa, jordiga smaken av lakrits möter den ljusa, friska smaken av citrus för en smakkombination som är både oväntad och uppfriskande. Kombinationen av lakritsens sötma och citrusens syrlighet skapar en balanserad smakprofil som kan passa de flesta.
Lakrits och kaffe: Den robusta, rostade smaken av kaffe möter den rika, kryddiga smaken av lakrits för en smakkombination som är både djärv och förförisk. Kombinationen av kaffets bitterhet och lakritsens sötma skapar en komplex smakprofil som är perfekt för kaffeälskare och lakritsentusiaster.
Lakrits och chili: Den djärva, kryddiga smaken av chili möter den intensiva, jordiga smaken av lakrits för en het smakkombination. Kombinationen av chilins hetta och lakritsens sötma skapar en riktig smakexplosion.
Vad händer när lakrits kombineras med andra, mer oväntade smaker? Det är något som företaget ständigt utforskar.
12 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Trähotellet Wood Hotel Bodø har öppnat
"Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster"
-
ESS Group investerar 400 Mkr i Hjortviken Country Club
”Bygget har pågått sedan början av 2023"
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.