Ny ekologisk Champagne
27 Feb 2018

Familjen har anor ända tillbaka 1846. Men det var 1875 som Pol Cochet först anlade och började tillverka sin första champagne. Under 1990 talet höll dock historien på att ta slut då Erics far började sälja av familjens vingårdar. I försäljningnarna såldes bl.a. familjens vingårdar i ambonnay till Krüg. Så sent som 2008 bestämde sig Eric att ändra på detta och började att åter köpa tillbaka vinodlingar. Nu har de totalt 6.5 ha runtom i Champagne. Att det har gått fort sen 2008 är det ingen tvekan om och den 1 Mars lanseras nu Pol Cochet Symbiose på systembolaget. Som namnet indikerar vill man leva i symbios med naturen och vinet är helt ekologiskt.
- Vi på Independent wine company är otroligt glada för att lansera en ekologisk champagne från en liten och relativt okänd producent. Vi kommer verkligen jobba hårt för att etablera Pol Cochet i Sverige. Eftersom vinet är ekologiskt är produktionen begränsad och vi har som må att främst etablera Pol Cochet på marknaden och hitta en hälsosam tillväxttakt.
Doft och smak:
Champagnen är elegant med doft av citrus, gula äpplen, och päron. Smaken är frisk med lätta toner av vanilj och citrus och med ett långt härligt avslut.
Av: Annika Rådlund Källa: LIvely Wines
27 Feb 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel lanserar session rooms för Clubhouse
"Det ligger helt i linje med vad vi önskar erbjuda våra gäster i framtiden"
-
140 restauranger har anslutit sig till &Repeats pantsystem
"Målet är att alla som använder engångsförpackningar ska ansluta till systemet"
-
Fördubbling av konkurser inom hotell- och restaurangbranschen
"Flera drabbade branscher kommer att få ett lyft när vaccineringarna tar fart"
-
Ytterligare åtgärder för begränsad smittspridning
Endast en person vid varje bord på serveringsställen i gallerior
-
Recept: Moranisse shot
Shot med blåbärssoppa i vasaloppstider
-
Nytt besked om begränsade öppettider för serveringsställen
Gäller från och med 1 mars
-
Nytt initiativ för att inspirera kvinnor att delta i gastronomiska tävlingar
Intresserade kommer att coachas av rutinerade tävlingskockar