Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny ekologisk Champagne

 
Ny ekologisk ChampagneNy ekologisk Champagne Pol Cochet Symbiose NV – Lanseras 1 Mars Den 1 mars lanseras en ny ekologisk Champagne Pol Cochet Symbiose NV. Pol Cochet är en relativt okänd champagneproducent i Sverige. Men faktum är att Eric Petitjean är sjätte generationen som äger och producerar vin i Champagne. 

Familjen har anor ända tillbaka 1846. Men det var 1875 som Pol Cochet först anlade och började tillverka sin första champagne. Under 1990 talet höll dock historien på att ta slut då Erics far började sälja av familjens vingårdar. I försäljningnarna såldes bl.a. familjens vingårdar i ambonnay till Krüg. Så sent som 2008 bestämde sig Eric att ändra på detta och började att åter köpa tillbaka vinodlingar. Nu har de totalt 6.5 ha runtom i Champagne. Att det har gått fort sen 2008 är det ingen tvekan om och den 1 Mars lanseras nu Pol Cochet Symbiose på systembolaget. Som namnet indikerar vill man leva i symbios med naturen och vinet är helt ekologiskt.

- Vi på Independent wine company är otroligt glada för att lansera en ekologisk champagne från en liten och relativt okänd producent. Vi kommer verkligen jobba hårt för att etablera Pol Cochet i Sverige. Eftersom vinet är ekologiskt är produktionen begränsad och vi har som må att främst etablera Pol Cochet på marknaden och hitta en hälsosam tillväxttakt.

Doft och smak:

Champagnen är elegant med doft av citrus, gula äpplen, och päron. Smaken är frisk med lätta toner av vanilj och citrus och med ett långt härligt avslut. Av: Annika Rådlund Källa: LIvely Wines