Ny ekologisk Champagne
27 Feb 2018
Familjen har anor ända tillbaka 1846. Men det var 1875 som Pol Cochet först anlade och började tillverka sin första champagne. Under 1990 talet höll dock historien på att ta slut då Erics far började sälja av familjens vingårdar. I försäljningnarna såldes bl.a. familjens vingårdar i ambonnay till Krüg. Så sent som 2008 bestämde sig Eric att ändra på detta och började att åter köpa tillbaka vinodlingar. Nu har de totalt 6.5 ha runtom i Champagne. Att det har gått fort sen 2008 är det ingen tvekan om och den 1 Mars lanseras nu Pol Cochet Symbiose på systembolaget. Som namnet indikerar vill man leva i symbios med naturen och vinet är helt ekologiskt.
- Vi på Independent wine company är otroligt glada för att lansera en ekologisk champagne från en liten och relativt okänd producent. Vi kommer verkligen jobba hårt för att etablera Pol Cochet i Sverige. Eftersom vinet är ekologiskt är produktionen begränsad och vi har som må att främst etablera Pol Cochet på marknaden och hitta en hälsosam tillväxttakt.
Doft och smak:
Champagnen är elegant med doft av citrus, gula äpplen, och päron. Smaken är frisk med lätta toner av vanilj och citrus och med ett långt härligt avslut.
Av: Annika Rådlund Källa: LIvely Wines
27 Feb 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok