Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny Cabernet Sauvignon från Kalifornien lanseras på hyllan

 
Ny Cabernet Sauvignon från Kalifornien lanseras på hyllanThe City Runner lanseras 1 juni 2017 Imorgon lanseras The City Runner, en amerikansk Cabarnet Sauvignon med fruktig smak med inslag av fat, svarta vinbär, björnbär, vanilj och mynta. Serveras vid cirka 18°C gärna till grillade rätter av lamm- och nötkött.

Som nittio procent av allt vin som tillverkas i USA så kommer även detta från Kalifornien. Delstatens vinodlingar upptar mer än 210 000 hektar.

ÅRGÅNG: 2015
DRUVSORT: Cabernet Sauvignon
ALKOHOLHALT: 14,5%
SOCKERHALT: 4g/l
PRODUKTTYP: Röda viner - medelfylliga
URSPRUNG: Kalifornien, USA
PRODUCENT:Oenoforos / Nordic Sea Winery
SORTIMENT:Ordinarie
LANSERINGSDATUM: 1 juni 2017

FÄRG: Rubinröd.

DOFT: Fruktig doft med inslag av mörka bär så som körsbär och plommon och med ett mjuk kryddigt inslag.

SMAK: City Runner är ett medelfylligt vin som har en frisk och generös smak av solmogen frukt; mörka körsbär, plommon och en antydan av cassis följt av en varm kryddighet. Vinet har mjuka silkiga tanniner och en lång balanserad eftersmak.

PASSAR TILL: Att avnjutas så som det är eller till grillat; förslagsvis hamburgare, grönsaker, haloumi, ribs, eller annat fläskkött. Vinet passar även utmärkt till kyckling eller på en buffé. 

TILLVERKNING & LAGRING:
 City Runner är framställt av väl utvalda Cabernet Sauvignondruvor från soliga Kalifornien. Vinet har macererats och jäst på rostfria ståltankar för att sedan lagras 4 månader på fransk ek. Av: Annika Rådlund Källa. Oenoforos och Systembolaget