Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu öppnar Clarion Hotel Sea U

 
Nu öppnar Clarion Hotel Sea UClarion Hotel & Congress Sea U öppnar på fredag. Nu på fredag den 12 februari öppnar Clarion Hotel & Congress Sea U i centrala Helsingborg upp sina portar. Placerad på kajkanten med utsikt över sundet och med rådhuset i förgrunden lockar man även gäster med en takpool och en rooftop bar med panoramautsikt.

Hotellet har 250 hotellrum, en kongress som rymmer 1250 personer och 20 mötesrum. Det har även skapats ett nytt restaurangkoncept; AMA Nikkei Restaurant & Rooftop Bar.

 Närheten till stränder, kommunikationer och läget mitt i city menar man skapar ett mervärde för gästen. Hotellet och restaurangen är inrett med  hållbara material där havet är en inspirationskälla vilket återspeglas i hotellets interiör.

– Helsingborg är en fantastisk stad och Clarion Sea U är en del av staden, för staden. Jag vet att vi kan få fler människor att njuta av och upptäcka, det som i folkmun kallas Sundets Pärla. Innanför våra dörrar kan man förvänta sig hög musik, nya intryck, roliga event och arrangemang. Alla är välkomna, vi har rum för alla. Jag är stolt att få leverera en sådan upplevelse och en hållbar produkt som bara kommer bli bättre med tiden, precis som en snygg dansk möbel. Dessutom har Clarion Hotel Sea U en varm atmosfär med medarbetare som brinner för service i världsklass, mångfald, miljö och att leverera det där lilla extra, säger Miri Sumiq, VD Clarion Hotel Sea U.

Clarion Hotel Sea U var den sista etappen i stadsutvecklingsprojektet “Ångfärjetomten” i centrala Helsingborg. Det är ett strategiskt och viktigt projekt för Helsingborg Stad. 2016 startade projektet som har resulterat i bland annat 155 bostäder, ett kongresshotell, butiker, restauranger och verksamhetslokaler mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund.

Midroc har ansvarat för utvecklingen av Sea U, Jais Arkitekter har stått för gestaltningen av hotell- & kongressbyggnaden. Inredningsarkitekt är Mod Arkitekter.

– Äntligen öppnar Sea U. Anläggningen kommer att skapa välbehövliga jobb, men framför allt kommer den genom sin placering, utsikt och fina utformning att bli en central plats för möten och umgänge för helsingborgare, näringsliv och besökare. Tack till Midroc och Clarion för gott samarbete och för att ni tror på Helsingborg, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

På bottenplan drivs en lokal yogastudio, det finns även ett gym och ett parkeringsgarage. Hotellet ligger 5 minuters promenad från Helsingborgs Centralstation. Till Copenhagen Airport tar det 1 timme och till Ängelholm-Helsingborgs flygplats 25 minuter.
Av: Annika Rådlund Käll och foto: Clarion Hotels