Nästa vecka börjar Smaka på Stockholm
1 Jun 2018
Under Smaka på Stockholm 2018 kan besökarna uppleva både dagens mat och framtidens mat som handlar om att äta godare, hälsosammare och samtidigt mer hållbart. Bland kockarna som skapar rätter för framtiden finns Mathias Dahlgren, Sayan Isaksson samt Maximilian Lundin från The Plant - Sveriges första helt ekologiska och veganska snabbmatsrestaurang.
– Trots att festivalen pågår nästan en vecka är det omöjligt att äta sig igenom allt, säger Anders Sewerin, som driver Smaka på Stockholm. Vi utvecklas ständigt och årets Smaka på Stockholm har fler och bättre upplevelser än någonsin. Samtidigt är det viktigt för oss att ta ansvar för hur och vad vi äter i framtiden. Under festivalen serveras exempelvis 38 olika hamburgare varav 17 inte innehåller kött.
I Food Tech Village vid Molins Fontän kan besökarna också uppleva nya matlösningar som utvecklas genom teknik. Bland entreprenörsföretagen finns allt från insektsodlingar och engångsartiklar av löv till miniväxthus med självrengörande akvarium.
Söndagen 10 juni gästas Smaka på Stockholm av 16 kockar från hela världen tillsammans med bland annat Gunhild Stordalen från Eat Forum och Mitchell Davis från James Beard Foundation i USA. Tillsammans står de för kockdueller på stora scenen kombinerat med djupare samtal om världens matförsörjning.
Under årets festival flyttar Sébastien Boudet med vänner in i stora tältet vid scenen. Där kan besökarna både provsmaka och handla av bagare och mathantverkare från hela Sverige samt även Florida och Kalifornien. Bland kockarna som bemannar pizzaugnen återfinns Niklas Ekstedt, Joakim Almqvist från Punk Royal, Saori Ichiara från ICHI och Jacob Holmström från Gastrologik.
Samtliga aktiviteter och konserter på stora scenen är kostnadsfria och bland artisterna finns Blacknuss, Lustans Lakejer samt en återförening av 80-talsbandet Noice.
OM SMAKA PÅ STOCKHOLM
Smaka På Stockholm är Sveriges största årligen återkommande evenemang med över 350 000 personer besökare i Kungsträdgården, Stockholm. På matfestivalen finns spännande smaker, tradition och nya trender. I år är cirka 40 restauranger och food trucks med under Smaka på Stockholm som äger rum 5 - 10 juni. Evenemanget drivs av Anders Sewerin, Johan Turesson och Johan Jörgensen.
www.smakapastockholm.se
Av: Annika Rådlund Källa: Smaka på Stockholm
Foto: Peter Backman
1 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Bygger ny restaurang på Älmhults handelsplats
Projektet omfattar nyproduktion av restaurangen Linnéa & Basilika
-
Max lanserar Christmas Wonder Swirl
"Det är kul att jobba med säsongsanpassade smaker"
-
VM i nyskrivna snapsvisor
Svenska landslagets uppställning:
-
S:t Olav utsett till Sveriges godaste lokala teblandning
"Vi ville skapa en ekologisk te-blandning med riktig skogskänsla"
-
Sista dagen att rösta på Sveriges snyggaste kontor
Se de nominerade kontoren här:
-
Skåvsjöholm blir en del av Countryside Hotels
"Nu ser vi fram emot att öppna ytterligare en dörr in till vårt hotell och välkomna nya gäster från Sverige och andra delar av världen som ännu inte upptäckt oss"
-
Stockholms skärgård utsedd till ett av världens 25 bästa resmål
Detta lyfts fram i motiveringen: