Nästa vecka börjar Smaka på Stockholm
1 Jun 2018

Under Smaka på Stockholm 2018 kan besökarna uppleva både dagens mat och framtidens mat som handlar om att äta godare, hälsosammare och samtidigt mer hållbart. Bland kockarna som skapar rätter för framtiden finns Mathias Dahlgren, Sayan Isaksson samt Maximilian Lundin från The Plant - Sveriges första helt ekologiska och veganska snabbmatsrestaurang.
– Trots att festivalen pågår nästan en vecka är det omöjligt att äta sig igenom allt, säger Anders Sewerin, som driver Smaka på Stockholm. Vi utvecklas ständigt och årets Smaka på Stockholm har fler och bättre upplevelser än någonsin. Samtidigt är det viktigt för oss att ta ansvar för hur och vad vi äter i framtiden. Under festivalen serveras exempelvis 38 olika hamburgare varav 17 inte innehåller kött.
I Food Tech Village vid Molins Fontän kan besökarna också uppleva nya matlösningar som utvecklas genom teknik. Bland entreprenörsföretagen finns allt från insektsodlingar och engångsartiklar av löv till miniväxthus med självrengörande akvarium.
Söndagen 10 juni gästas Smaka på Stockholm av 16 kockar från hela världen tillsammans med bland annat Gunhild Stordalen från Eat Forum och Mitchell Davis från James Beard Foundation i USA. Tillsammans står de för kockdueller på stora scenen kombinerat med djupare samtal om världens matförsörjning.
Under årets festival flyttar Sébastien Boudet med vänner in i stora tältet vid scenen. Där kan besökarna både provsmaka och handla av bagare och mathantverkare från hela Sverige samt även Florida och Kalifornien. Bland kockarna som bemannar pizzaugnen återfinns Niklas Ekstedt, Joakim Almqvist från Punk Royal, Saori Ichiara från ICHI och Jacob Holmström från Gastrologik.
Samtliga aktiviteter och konserter på stora scenen är kostnadsfria och bland artisterna finns Blacknuss, Lustans Lakejer samt en återförening av 80-talsbandet Noice.
OM SMAKA PÅ STOCKHOLM
Smaka På Stockholm är Sveriges största årligen återkommande evenemang med över 350 000 personer besökare i Kungsträdgården, Stockholm. På matfestivalen finns spännande smaker, tradition och nya trender. I år är cirka 40 restauranger och food trucks med under Smaka på Stockholm som äger rum 5 - 10 juni. Evenemanget drivs av Anders Sewerin, Johan Turesson och Johan Jörgensen.
www.smakapastockholm.se
Av: Annika Rådlund Källa: Smaka på Stockholm
Foto: Peter Backman
1 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Restaurangkedjan Eatery till Ideon Science Park
Har skrivit kontrakt med Wihlborgs om att öppna i kontorshuset Cube på Ideon-området i Lund.
-
Restaurang Oxenstierna öppnar i vår på Östermalm
" Jag brinner helhjärtat för det hållbara mathantverket, och att kunna öppna en restaurang där det genomsyrar allt vi gör är fantastiskt"
-
Två historiska kocklandslag siktar på guld igen
Kockarna som ska försvara guldet i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024 är...
-
Tareq Taylor släpper bok om sin matresa till Jerusalem
Boken följer i spåren av tittarsuccén "Tareq Taylors matresa"
-
McDonald´s anställer 2 500 personer
"Totalt kommer omkring 2 500 människor att få jobb till sommaren"
-
Recept: Spenatpaj på kikärter och Chiafrökräm med kokos och bär
Hälsosamma recept av Stig Bengmark
-
El Taco Truck lanserar nya produkter
Majstortilla, corn chips och spice mix