Nästa vecka börjar Smaka på Stockholm
1 Jun 2018

Under Smaka på Stockholm 2018 kan besökarna uppleva både dagens mat och framtidens mat som handlar om att äta godare, hälsosammare och samtidigt mer hållbart. Bland kockarna som skapar rätter för framtiden finns Mathias Dahlgren, Sayan Isaksson samt Maximilian Lundin från The Plant - Sveriges första helt ekologiska och veganska snabbmatsrestaurang.
– Trots att festivalen pågår nästan en vecka är det omöjligt att äta sig igenom allt, säger Anders Sewerin, som driver Smaka på Stockholm. Vi utvecklas ständigt och årets Smaka på Stockholm har fler och bättre upplevelser än någonsin. Samtidigt är det viktigt för oss att ta ansvar för hur och vad vi äter i framtiden. Under festivalen serveras exempelvis 38 olika hamburgare varav 17 inte innehåller kött.
I Food Tech Village vid Molins Fontän kan besökarna också uppleva nya matlösningar som utvecklas genom teknik. Bland entreprenörsföretagen finns allt från insektsodlingar och engångsartiklar av löv till miniväxthus med självrengörande akvarium.
Söndagen 10 juni gästas Smaka på Stockholm av 16 kockar från hela världen tillsammans med bland annat Gunhild Stordalen från Eat Forum och Mitchell Davis från James Beard Foundation i USA. Tillsammans står de för kockdueller på stora scenen kombinerat med djupare samtal om världens matförsörjning.
Under årets festival flyttar Sébastien Boudet med vänner in i stora tältet vid scenen. Där kan besökarna både provsmaka och handla av bagare och mathantverkare från hela Sverige samt även Florida och Kalifornien. Bland kockarna som bemannar pizzaugnen återfinns Niklas Ekstedt, Joakim Almqvist från Punk Royal, Saori Ichiara från ICHI och Jacob Holmström från Gastrologik.
Samtliga aktiviteter och konserter på stora scenen är kostnadsfria och bland artisterna finns Blacknuss, Lustans Lakejer samt en återförening av 80-talsbandet Noice.
OM SMAKA PÅ STOCKHOLM
Smaka På Stockholm är Sveriges största årligen återkommande evenemang med över 350 000 personer besökare i Kungsträdgården, Stockholm. På matfestivalen finns spännande smaker, tradition och nya trender. I år är cirka 40 restauranger och food trucks med under Smaka på Stockholm som äger rum 5 - 10 juni. Evenemanget drivs av Anders Sewerin, Johan Turesson och Johan Jörgensen.
www.smakapastockholm.se
Av: Annika Rådlund Källa: Smaka på Stockholm
Foto: Peter Backman
1 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Sodexo förvärvar restauranggruppen K-märkt
"Vi driver förändring genom hur vi köper och lagar mat"
-
Boulebar expanderar utanför Norden
En inbjudan på LinkedIn ledde till den första Boulebaren utanför Norden
-
Renoverar 8 hotell för 180 miljoner
"I ett svep höjer vi nu åtta av hotellens standard genom renoveringar och investeringar i fastigheterna"
-
Återhämtning på jobbet – så blir det möjligt
Experternas bästa tips för att åstadkomma återhämtning.
-
Ritar hotell vid Liseberg
Semrén & Månsson har ritat det nya hotellet.
-
Hotel Tylösands nya framsida
Förutom nya hotellrum rymmer den nya hotellflygeln konferens och utställningsyta.
-
Svenska arkitekter har inrett nyöppnade Nobis Hotel Palma
Nytt hotell i en av Palmas äldsta byggnader - ett muslimskt palats från 1100-talet