McHalloum-ish? McDonald’s lanserar snart en nordisk variant av den populära osten
6 Aug 2019

McDonald’s har som målsättning att redan 2020 ska 50 % av allt protein som serveras på restaurangerna bestå av vegetariskt, fisk eller kyckling. McDonald’s tar därför fram nya menyalternativ för att locka ännu fler burgarälskare att testa vegetariskt och kommer snart att börja servera en ny nordisk ost med inspiration från den uppskattade halloumi-osten. Fördelarna med den nya osten är flera, inte minst när det gäller viktiga hållbarhetsaspekter som bland annat kortare transporter. Osten kommer att friteras och serveras krispig.
- Vi är så glada att äntligen kunna presentera denna nya produkt. Ett ostalternativ är efterfrågat och att vi snart kan servera en ost med fantastisk smak och konsistens är en riktigt bra deal för våra gäster. Det är extra roligt att vi nu kan erbjuda en lokal produkt och vi är säkra på att gästerna kommer älska smaken, säger Nina Remöy, ansvarig för Food Team på McDonald’s Sverige.
- Den nya osten är ett resultat av ett spännande innovationsarbete där vi letat efter en unik smak och konsistens. Mjölken kommer från Arlagårdar. På alla våra gårdar ställer vi krav på strikt antibiotikaanvändning och hög djurvälfärd. Så det känns riktigt roligt att kunna presentera denna ost tillsammans med McDonald´s, säger Inger Myresten marknadschef Foodservice Arla Sverige.
Produkten är ny och McDonald’s behöver därför hjälp med att hitta ett namn. Inom kort kommer McDonald’s att utlysa en tävling i sociala medier för att hitta det ultimata namnet tillsammans med sina gäster.
- McDonald’s är Sveriges största restaurangkedja och vi älskar att samskapa med våra burgarälskande gäster. När vi nu utvecklar en helt ny produkt så känns det självklart att bjuda in dem att tycka till. Vi ser fram emot att följa deras kreativitet och se resultatet, säger Christoffer Rönnblad, Marknadsdirektör på McDonald’s Sverige.
Produkten kommer att finnas tillgänglig på samtliga McDonald’s-restauranger i Sverige i höst.
6 Aug 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.