Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

McDonald’s öppnar tre nya restauranger i december

 
McDonald’s öppnar tre nya restauranger i decemberMcDonald’s avslutar ett expansivt år med att öppna tre nya restauranger i december McDonald’s har under 2019 påbörjat en expansionsresa som innebär att restaurangkedjan planerar att etablera 30-40 nya restauranger i Sverige under en femårsperiod. I år har McDonald’s redan öppnat tre restauranger och i december öppnas tre till -  alla utrustas med moderna tillagningssystem, bordsservering, Drive Thru och laddstolpar. 

De nya restaurangerna i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn öppnas i mitten av december och kommer att erbjuda en modern upplevelse. Gästerna kan göra beställningar i digitala beställningskiosker och välja att slå sig ned för att bli serveras vid bordet av McDonald’s medarbetare. Med de digitala kioskerna tillagas maten på beställning och innebär mindre matsvinn. Alla tre restauranger utrustas med Drive Thru och laddstolpar vilket passar bilburna gäster. De tre restaurangerna som öppnar i december förväntas generera 150 nya arbetstillfällen. 

- Våra nya restauranger är utrustade med moderna tillagningssystem och digitala beställningssystem som tillgodoser våra gästers ökade krav på digitalisering, hög servicenivå och riktigt goda burgare. Vi gör också McDonald’s tillgänglig för fler med Drive Thru och laddstolpar, säger Joachim Knudsen, VD McDonald’s i Sverige.

Parallellt med etableringen av nya restauranger sker en modernisering av McDonald’s befintliga restauranger. De uppgraderas med digitala beställningssystem som ger matgästerna nytillagad mat,  men också har fördelen av att minska matsvinnet med 20 % som idag redan är på låga 1,19 %. Under 2020 räknar McDonald’s med att merparten av företagets 200 restauranger ska ha det nya systemet.

-  Vi har en hög ambition att växa kraftigt på den svenska marknaden och kommer under 2020 att etablera fem nya restauranger och fortsätta arbetet med att modernisera de befintliga, säger Joachim Knudsen.
Om McDonald’s i Sverige
Har över 200 restauranger, de flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare. 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: McDonalds