Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

McDonald’s öppnar ny restaurang i Örnsköldsvik

 
McDonald’s öppnar ny restaurang i  ÖrnsköldsvikMcDonald’s öppnar årets tredje nya restauraurang. McDonald’s öppnar årets tredje nya restaurang, och återvänder därmed till Örnsköldsvik efter 13 år.

Efter månader av byggnation öppnar nu McDonald´s i Örnsköldsvik. Resturangen tog emot sina första gäster den 21 juni och då var det ingen mindre än hockeylegendaren och Örnsköldsvikbon Peter Forsberg som invigde restaurangen. 
 
McDonald’s har en expansionsplan att växa med 30 - 40 restauranger de kommande fyra åren vilket kommer innebära nära 2 000 helt nya arbetstillfällen runt om i landet. Öppningen i Örnsköldsvik innebär att 90 nya medarbetare kommer att anställas, många av dem ungdomar. 

- Det känns alltid fantastiskt att få öppna upp en ny restaurang och välkomna fler medarbetare och gäster. I år känns det extra bra då jobben har blivit färre i många branscher och det framförallt för ungdomar. För många är ett jobb på McDonald´s det första steget in i vuxenlivet och klivet in på arbetsmarknaden. Vi har öppnat flera nya restauranger de senaste åren och har ambitiösa expansionsplaner framåt, vi är stolta över att kunna bidra till arbetstillfällen och samhällsutvecklingen på de orter där vi etablerar oss säger Joachim Knudsen, VD på McDonald’s Sverige.

 Bakom etableringen i Örnsköldsvik står franchisetagare Roland Edin, en veteran som jobbat på McDonald’s i 20 år. För två veckor sedan slog han upp dörrarna till en ny restaurang i Gävle Bro och restaurangen i Örnsköldsvik blir hans sjuttonde restaurang i landet. Den nya restaurangen är utrustad med McDonald’s digitala beställnings- och tillagningssystem som innebär att maten tillagas på beställning och minimalt matsvinn, och gästerna får möjligheten att beställa och betala på säkert avstånd via McDonald’s app.

-Jag har drivit McDonald´s-restaurang i över 20 år och vi har letat efter ett nytt läge i Örnsköldsvik sen vi stängde för 13 år sedan. Det nya läget vid Valla känns väldigt bra. Det är ett intressant läge nära E4an som vi hoppas ska locka många familjer. Vi har lagt stort fokus på att skapa en flexibel och trygg restaurangupplevelse där det goda valet är enkelt. Därför har vi har utrymme för dubbla beställningspunkter i vår drive-thru, möjlighet för säkra beställningar i vår app där man kan vänta på maten utanför restaurangen på särskilt anvisade "serveringsrutor", säger Roland Edin, Franchisetagare McDonald’s Örnsköldsvik.

Restaurangen i Örnsköldsvik kommer att ha öppet drive-thrun för take away mellan kl. 07.00 och 24.00 alla dagar och matsalen enligt rådande restriktioner mellan kl. 07.00 och 22.30.


Öppningen i Örnsköldsvik blev nummer tre för året. De tre etableringarna har inneburit omkring 200 nya arbetstillfällen.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: McDonald´s