McDonald’s lanserar vegetariska Crispy Cheese
26 Nov 2019
Den nya osten kommer att serveras som ett vegetariskt alternativ på McDonald’s alla restauranger i Sverige. . Den har fått sitt namn efter den krispigt friterade ytan, som tillsammans med ett mjukt tuggmotstånd, med ett karaktäristiskt gnissel. Den har fått sin sälta genom att den saltsprayats istället för att ha legat i saltlake som halloumi gör. Osten är också lagrad så den har lite mer sting i smaken.
- Äntligen kan vi lägga till Crispy Cheese i vår burgarfamilj! Det är viktigt för oss att alla ska kunna njuta av goda burgare tillsammans och därför känns det roligt att vi genom vårt samarbete med Arla kan bredda vårt vegetariska sortiment ytterligare med en nordisk ost som är helt unik för oss. Vi tror att det kommer bli en riktig succé bland våra gäster, säger Nina Remöy, ansvarig för Food Team på McDonald’s Sverige.
McDonald’s och Arla har länge arbetat för att ta fram en ost som håller hög kvalitet och faller gästerna i smaken. Den nya produkten går i linje med svenska McDonald’s ambition att 50 procent av proteinet som serveras ska vara kyckling, fisk eller vegetariskt år 2020. Nu är man uppe i 42 procent. I denna resa är introduktionen av det nya ostalternativet ett viktigt steg. Mjölken som osten är tillverkad av kommer från Arlagårdar. Det var också viktigt att den nya produkten skulle fungera väl i de befintliga McDonalds köken, och inte innebära några nya apparater eller högre arbetsbörda.
Crispy Cheese är ett nytt protein som kommer att finnas som val i Donken Deals och i kampanjburgare. Först ut är den populära burgaren McSelection Tasty som kommer ha osten som alternativ. Självklart har Tasty också de klassiska tillbehören av mjukt bröd, krispig sallad, tomat, rödlök och Tasty-sås.
Om McDonald’s i Sverige
Har över 200 restauranger i landet. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: McDonalds
26 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"
-
Märkligaste rumservice-beställningarna i år
...och ovanliga prylar upphittade på hotellrummen:
-
Elite Hotel Frost öppnar till våren
"Vi ser fram emot att öppna våra dörrar och dela denna magiska plats"
-
Nordic Organic Food Fair & Natural Beauty & Health Show arrangeras 9-10 oktober
"Mässan är den perfekta plattformen för att upptäcka nya produkter, omvärldsbevakning och nätverka med ledande varumärken och leverantörer"
-
Kanelbullens historia
...och tips på hur man kan använda överblivna kanelbullar.
-
Nytt servicekoncept till Kista Science Tower
Nya restaurangen och konferensanläggningen beräknas öppna i maj 2025.
-
Lagerhaus lanserar ny satsning för företagskunder
Lagerhaus kommer att kunna erbjuda faktura direkt i butik samt beställningar online genom en ny e-handel för företag.