Lanserar alkoholfri sprit
7 Nov 2019
– Under åren då vi arbetat i branschen har vi tydligt sett hur alkoholfria alternativ följt samma mönster som den vegetariska trenden, idag anses det inte längre vara ocoolt att aktivt välja bort alkohol på festen, snarare tvärtom. Samtidigt är folk trötta på att då få nöja sig med läsk eller vatten. Vi utgick helt enkelt från “impossible is nothing” och bestämde oss för att ta fram en riktigtbra alkoholfri sprit som på riktigt imiterar det “svåra” i vanlig sprit, något som ingen lyckats medtidigare, säger Erika Ollén, medgrundare Gnista Spirits.
Efter en framgångsrik för-lansering, med samtliga 350 flaskor sålda på bara några timmar, förfrågningar från ledande butikskedjor och lovord från erkända dryckesexperter, lanserar nu Gnistasin första produkt “Floral Wormwood” på den europeiska marknaden. Med en initialt småskalig produktion baserad i Skåne, börjar även batch nr 3 att bli fullbokad.
– Gnistas första produkt “Floral Wormwood” bjuder på en komplex, välbalanserad smak upplevelse: pepprig, jordnära med en attraktiv antydning av lakrits och med precis rätt “svårighetsgrad”, vilket är väsentligt för ett alkoholsubstitut. “Floral Wormwood” är definitivt den mest imponerandealkoholfria spriten jag provat, säger David Gluckman, globalt erkänd spritexpert som bland annatligger bakom den succédrycken Bailey’s.
När Erika och Thomas nu ger sig i kast med att omdefiniera vad premiumsprit är på en global skala, ses det som en självklarhet att varumärket Gnista spirits nyttjar den megafon som ett kommersiellt varumärke för med sig till att främja positiv samhällsförändring, med primärt fokus på svenska värden såsom hållbarhet och jämställdhet.
www.gnistaspirits.com
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gnista
7 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan