Max slår omsättningsrekord
10 Feb 2024
Den så kallade burgardöden är inget som under 2023 har drabbat den svenska burgarkedjan Max. Det visas i bokslutet som står klart om några månader. Redan nu berättar VD och ägare Richard Bergfors att bolaget för första gången passerat 5 miljarder i omsättning. En ökning av omsättningen med 12 procent jämfört med föregående år.
–5 miljarder i omsättning är en viktig milstolpe i vår företagsutveckling. Max har sedan 2016 mer än fördubblat omsättningen. Vi är mer fokuserade på att växa med fler restauranger och ta marknadsandelar genom att erbjuda våra gäster Sveriges godaste burgare till ett riktigt bra pris, säger VD och ägare Richard Bergfors.
När andra kedjor stängt restauranger och konkurrensen om gästerna är hård har Max Burgers öppnat 7 restauranger senaste året. Idag finns 193 restauranger totalt med 150 stycken i Sverige, 7 i Norge, 5 i Danmark, 24 i Polen och 7 i Egypten. Expansionen fortsätter med nya etableringar i samtliga europeiska länder i år.
–När det gäller Max, ser vi ljust på framtiden och magkänslan är att vi har det värsta bakom oss. Vi tror att 2024 blir ännu bättre, och det går åt rätt håll, även om en hel del motvind kommer att bestå. Vi planerar för flera spännande nyhetslanseringar, teknikutveckling och kommer att öppna ännu fler restauranger i år, fortsätter Richard.
10 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Love Lidström utsedd till Årets Kockelev 2024
Temat för årets råvarukorg var baserat på Årets Rätt 2024
-
Trähotellet Wood Hotel Bodø har öppnat
"Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster"
-
Pelago - ny takrestaurang med plats för 700 personer
En 5 meter lång grill och drinkvagnar ska göra serveringen smidig
-
Panini Internazionale i samarbete med 7-Eleven
"Vi är mycket stolta över att kunna presentera det här samarbetet"
-
ESS Group investerar 400 Mkr i Hjortviken Country Club
”Bygget har pågått sedan början av 2023"
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"