Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Lokalproducerat på Birkas nya skidkryssningsmeny

 
  • Lingonglass med

    Lingonglass med "isflak" på Birkas skidkryssning.

  • Älgråbiff kommer att finnas med på menyn.

    Älgråbiff kommer att finnas med på menyn.

  • ...och Fjällröding från Landö.

    ...och Fjällröding från Landö.

Föregående
Nästa
 
Den 15 februari är det premiär för världens första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise. På väg till och från vintersportstaden Sundsvall ska resenärerna få njuta av välkomponerade trerättersmenyer med lokala läckerheter.

Premiären för Birkas omtalade skidkryssning, SkiCruise, närmar sig. Nu är menyerna för tvådygnskryssningen klara, och Birka satsar på lokalproducerade råvaror från Sundsvall med omnejd. Bland annat får resenärerna njuta av trumpetsvamp från Ånge, fjällröding från Landö och lingonglass från Njurunda.

- Jag är tacksam över det stora intresse och fina engagemang som vi har fått från lokala leverantörer om att vara med. Det är inte helt lätt att producera sådana mängder som vi behöver. Våra köksmästare Glenn Högback och Christian Johansson har med stor kreativitet och häftiga råvaror satt ihop en välbalanserad meny som jag är stolt över att få presentera för våra gäster ombord, säger Sofia Juniwik, upplevelseproducent Birka Cruises.

Birka SkiCruise är en av årets nyheter från Birka Cruises, och en fortsättning på satsningen med kryssningar till norra Sverige.

Under kryssningen tillbringas en dag i och kring Sundsvall, där Birka Cruises lägger till på morgonen den 16 februari. På resmålet erbjuds flera utflykter, bland annat utförsåkning i Sundsvall samt Hassela Ski Resort, curlingskola, att lära sig åka skidor som Charlotte Kalla, pimpelfiske och snöskovandring.
Ombord avnjuts världens första flytande After Ski med det populära coverbandet Smalare än Thord, föreläsningar, spa, sol och bad och dans.Följande råvaror i SkiCruise-menyn är lokalproducerade:
Granskottsolja, granskottssalt, granölssenap och trumpetsvamp från Skogens Sköna Gröna i Ånge
Fjällröding från Landö
Kallrökt lax från Sillmans Rökeri i Njurunda
Lingonglass från Njurunda
Lakritspralin från Kronans i Sundsvall


Menyerna på Birka SkiCruise: 

Dag 1: 

Förrätt: Norrländsk brynt älgråbiff granskottsmajonnäs, friterad lök, sallad med kapris, picklad trumpetsvamp, syrliga hjortron

Varmrätt: Sotad fjällröding blomkålsterrin, bakade norrländska rotfrukter, smörsås, forellrom, sallad på vinteräpple och selleri

Dessert: Färskostpannacotta med kardemumma, hjortrongazpacho, chokladjord, fluid på vit persika


Dag 2

Förrätt: Kallrökt lax från Sillmans rökeri, akvavitcréme, cruditè på fänkål, silverlök och dill, gransaltade mandelpotatischips

Varmrätt: Mjukbakad oxfilé tryffelstuvad kål, bordelaisesås, bakad lök, havssaltrostad mandelpotatis, färska örter

Dessert: Lingonglass med honungsrostad havre lakritspralin, saltkolacrème, lingonflakes, maräng
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Birka Cruises

Taggar

Meny Stockholm Nyheter