Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Lisa Wallén delar med sig av sina favoritrecept i ny kokkbok

 
  • Lisa Wallén delar med sig av sina favoritrecept i ny kokkbok.

    Lisa Wallén delar med sig av sina favoritrecept i ny kokkbok.

  • Lisa Wallén har skapat en kokbok som ges ut 22 maj.

    Lisa Wallén har skapat en kokbok som ges ut 22 maj.

Föregående
Nästa
 
Kokboken Cool Cats’ Hot Dogs tar korv med bröd till nästa nivå. Här delar kocken Lisa Wallén med sig av sina favoritrecept från korvrestaurangen Cool Cats i Chamonix.

Lisa Wallén är kocken som år 2014 startade Cool Cats, en foodtruck som då serverade hot dogs längs med Genèvesjön i Schweiz. Idag är det en omtyckt restaurang i Chamonix i franska Alperna. Efter ett decennium av erfarenhet delar hon nu med sig av sina personliga favoriter när det kommer till korv med bröd.

Kan den enkla rätten korv med bröd bli en festmåltid? Svaret är ja! 
Med lokalt producerade råvaror och rätter tillagade från grunden, omvandlas det till synes enkla till något smakrikt och maffigt utan att det kostar skjortan. I den här kokboken får du lära dig att baka saftiga korvbröd, du får rekommendationer för hur du bäst förbereder korven för grillning och dessutom recept på hemgjorda toppings, dippsåser och tillbehör såsom BBQ-sås, kimchi och pommes frites. Eller varför inte byta ut korven mot andra alternativ, till exempel Lisas hemliga recept på falafel eller pulled pork?

Det finns ett recept för varje tillfälle, både när du har tid att stå länge i köket och när du vill vara effektiv och ändå imponera på gästerna.

– Jag vill göra det roligt att laga mat och jag hoppas att den här boken ska väcka kocken inom alla. Vägen till en färdig tallrik ska vara en njutning! Korv och bröd är enkelt men det finns ändå många delar att jobba med: brödet, korven och toppingarna. Testa att baka korven i örter innan du grillar den, lägg ett örtsmör i brödet innan du lägger det på grillen och gör det lilla extra med tillbehören på toppen. Plötsligt har du en smaksensation som är enkel att tillaga men som alltid imponerar på gästerna. Korv med bröd har aldrig varit festligare än så här!, säger Lisa Wallén.

Utgivningsdag: 2024-05-22 

Om Lisa Wallén

Lisa Wallén är utbildad via hotell- och restaurangprogrammet vid Glion Institute of Higher Education i Schweiz. Lisa öppnade och drev restaurangen Lisa’s på Portobello Road i London, innan hon 2014 startade Cool Cats i Chamonix. En restaurang som sedan dess är uppskattad av både lokalbor och resenärer, genom sina generösa hot dogs, gästvänliga atmosfär och fokus på bra råvaror. Lisa bor med sin man och två barn i Chamonix
.