Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

LG visar marknadens första hotell-TV med Apple AirPlay

 
LG visar marknadens första hotell-TV med Apple AirPlayLG är den första bildskärmstillverkaren som bekräftar AirPlay-integration med Apple, det skedde vid evenemanget WWDC23. LG Electronics som bland annat levererar TV-apparater för bruk i hotell, meddelar att de nu introducerar  världens första kommersiella TV-apparater med stöd för Apple AirPlay. Detta gör att gästerna på ett sömlöst och säkert sätt kan dela innehåll från sin iPhone eller iPad till hotellrummets TV.

AirPlay kommer att vara tillgängligt för gäster på LG Pro:Centric Smart Hotel TV-apparater med start senare i år på utvalda hotell.

–Vi ser en allt större efterfrågan på tillgång till sina personliga mediaalternativ på den största skärmen, var de än befinner sig, säger Fredrik Lundqvist, Nordic Hospitality Sales, LG Electronics Nordic.
Han menar att det här är ett stort framsteg för underhållning på rummet inom rese- och hotellbranschen.

–Hotell som erbjuder den här funktionen kommer att ha ett övertag vad gäller att locka resenärer som använder Apple-enheter, vilket ökar gästnöjdheten samtidigt som det ger en verklig differentiering från lokal konkurrens.  

Ingen annan TV-tillverkare har ännu lanserat Airplay-stöd i kommersiella TV, förutom LG. 

LG Electronics och Apple har arbetat tillsammans för att säkerställa att AirPlay i hotell blir lika enkelt att använda som vid hemmabruk. Gästerna ansluter sin iPhone eller iPad säkert till LG:s smarta hotell-TV genom att helt enkelt skanna en unik QR-kod. Parning sker utan inloggningar eller lösenord och heller krävs nedladdning av en separat app. Det gör den nya lösningen till enkelt sätt för ett hotell att ge gästerna tillgång till sina personliga underhållningsappar och konton i respektive hotellrum.

AirPlay bygger på en grund av integritet och säkerhet och gör det möjligt för gäster att strömma, styra och dela video, foton, musik och mer från en iPhone eller iPad till en smart LG-TV.  AirPlay ger användare tillgång till populära tjänster likt Apple TV+, möjligheten att repetera presentationer på affärsresan, samt tillgång till användarens privata mediebibliotek direkt i hotellrummet.

LG är den första bildskärmstillverkaren som bekräftar AirPlay-integration efter att  Apple tillkännagav satsningen vid evenemanget WWDC23 (The Apple Worldwide Developers Conference). Tidigare i juli tillkännagav Apple att AirPlay kommer att bli tillgängligt för hotellverksamhet.

Tjänsten kommer att vara möjlig senare under 2023. AirPlay-funktionen kommer att finnas tillgänglig på 2023 LG smarta hotell-TV-apparater och på de senaste årens modeller.Av: Annika Rådlund Källa och foto: LG


Taggar

Hotell Nyheter