Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar

 
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkarSpritz Mixer är som en en italiensk aperitif med uppfriskande bitter och sötsyrlig smak av apelsin. Spritz Mixer är Schweppes svar på de senaste årens hype av italiensk aperitif. Den orangea nyheten Spritz Mixer har en lite bittersöt smak och passar som smakhöjare i drinkar.
 
Enligt sägen så såg den första drinken med “spritz” dagens ljus i den italienska byn Veneto på 1800-talet under den österrikiska ockupationen. Spritz blandades ursprungligen av vin och vatten och än idag används det tyska ordet för stänk ”spritz”, som smeknamn för drinkar blandade på italienskt vis. Även om receptet på spritz har utvecklats till många olika varianter under de tvåhundra år som gått, så har det aldrig varit så enkelt  som nu att blanda ihop en drink med spritz.  

Schweppes Spritz Mixer
har en klassisk orange färg och en uppfriskande bitter, sötsyrlig smak av apelsin. Drycken har en låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll. Precis som alla Schweppes drycker är den alkoholfri.
 
För den som vill blanda en alkoholfri drink kan Schweppes Spritz Mixer med fördel serveras som den är i ett isfyllt glas med en skiva apelsin, eller tilllsammans med alkoholfri sprit. I annat fall passar den ihop med mousserande vin eller vodka.

 Schweppes Spritz Mixer kommer i 50 cl och 150 cl PET-flaska. Lanseras vecka 3.

Källa och foto: Schweppes