Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kosta Boda Art Hotel arrangerar Kosta Vin- & Matfestival

 
Kosta Boda Art Hotel arrangerar Kosta Vin- & Matfestival- Detta är första gången vi håller en mässa liknande detta men vi känner oss välförberedda och ser med glädje fram emot våra besökare säger Carmine Lobrace, festivalgeneral för Kosta Vin- & matmässa. På lördag den 25 mars är det premiär för Kosta Vin- & Matfestival på Kosta Boda Art Hotel och Kosta Delikatess. Hotellets nya satsning ska bjuda på en dag fylld med vin, utställare och matglädje.

Under festivaldagen kommer man att ha över 200 sorters vin från hela världen på plats tillsammans med sommelierer från hela Sverige. Det kommer även att finnas olika masterclasser för deltagarna att anmäla sig till. Det kommer bland annat att spridas kunskap om områdena Valpolicella och Bourgogne  och  förhållandet mellan vin och glas, tillsammans med Erika Lagerbielke.

–Vi har bjudit in 20 utställare av viner och andra drycker, alla experter på sina varor. Under dagen kommer det även finnas olika ”smakspel” där du kan sätta dina smaklökar på prov. I entrébiljetten ingår ett vinglas och en glashållare som man som besökare får behålla, berättar Carmine Lobrace som är festivalgeneral för Kosta Vin- & matfestival. 

Festivalen är en ny satsning som man hoppas slå väl ut.

- Detta är första gången vi håller en festival liknande detta men vi känner oss väl förberedda och ser med glädje fram emot våra besökare  Vi hoppas att våra gäster kommer uppskatta detta välsmakande evenemang och att det blir en årlig tradition med möjligheten att upptäcka många nya goda viner,  säger  Carmine Lobrace.

 Av: Annika Rådlund Källa och foto: Kosta Boda Art Hotell