Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Innis & Gunn lanserar en exklusiv Imperial Stout

 
Innis & Gunn lanserar en exklusiv Imperial StoutInnis & Gunn släpper tredje ölen i den limiterade Barrel Aged serien Vanishing Point - VP03. Det Skotska bryggeriet Innis & Gunn lanserar nu en Imperial Stout som lagrats hela 420 dagar på amerikanska bourbonfat. Vanishing Point 03 är mycket smakrik och där bryggmästaren Dougal Sharp tagit ut svängarna ordentligt. 

Den kraftfulla ölen i stilen Imperial Stout har en alkoholhalt på 11% och har lagrats på first-fill bourbonfat. Alla ingredienser är utvalda av bryggmästaren Dougal Sharp och Vanishing Point är ett av hans mästerverk inom konsten att lagra öl på ekfat. Den längre lagringstiden har gett ölet ett mycket stort smakdjup och en kraftig karaktär. Man finner djupa toner av choklad och vanilj som vidare samsas med en kryddighet. Avslutningen är mjuk men kvardröjande med en tydlig smak av bourbonfat. 

Den 24 januari 2020  lanseras den limiterade utgåvan av 20 000 flaskor av Vanishing point i presentförpackning. Bäst före datumet är juli 2024 vilket indikerar att ölen går  att lagra i en sval ölkällare en god stund bortom detta årtal för den som vill.

 Vanishing Point är resultatet av när Innis & Gunns bryggares kunskap och passion sammanstrålar med ambitionerna att skapa exceptionella öl som är både distinkta och banbrytande. Varje ingrediens väljs för hand med målet att skapa en smaksensation.

 - Passion och smak är kärnan i våra öl och i VP03 har vi skapat en otroligt balanserad och djärv öl som är fullkomligt packad till bristningsgränsen med massiva aromer och smak. Ölet har vilat på ekfat under hela 14 månader i vårt lagerhus i Perth. Under tiden arbetade vi redan med nästa version i serien, som snart kommer att läggas på ekfat, för lansering i slutet av 2020. Det är oerhört spännande att göra dessa öl och vi har verkligen pushat gränserna för vad vi kan göra, säger Dougal Gunn Sharp, grundare och master brewer på Innis & Gunn.
 

DOFT:  Mustiga torkade röda frukter med massor av ek, karamell och toffee
SMAK: Rostad, choklad och bränd maltkaraktär
AVSLUT: Fyllig karamell och värmande bourbontoner
MALT: Ale malt, roasted barley, amber malt och chocolate malt
HUMLE: Super styrian
ABV:11% 
Om Innis & Gunn 
Sedan starten 2003 har Innis & Gunn vuxit till att bli ett av Storbritanniens mest framgångsrika internationella craft bryggerier. Bryggeriet är en pionjär inom ekfatslagrad öl och använder två metoder för att smaksätta sin öl; dels genom lagring av öl i ekfaten och dels genom ett innovativt sätt att lägga faten i ölen utvecklad av bryggmästaren och grundaren Dougal Gunn Sharp. S

Innis & Gunn har vunnit över femtio priser under det senaste decenniet. Nyligen vann de Scottish Brewery of the Year i New York International Beer Competition 2019, samt guld i både prestigefulla Monde Awards 2017 och i Scottish Beer Awards 2018.