Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Icehotels designtävling har öppnat

 
Icehotels designtävling har öppnatKonstnärer från världens alla hörn får möjlighet att skapa sin egen drömsvit. Icehotel är världsberömt för att vara en unik fusion av konst och design i is och snö och varje år återskapas Icehotel i helt ny tappning. Nu öppnar årets ansökan för att få vara med och skapa hotellet.

Icehotel grundades 1989 och utöver att det är ett unikt hotell är det även en levande utställning med konst skapad av is och snö. Hotellet som byggs upp på nytt varje år skapat av is från Torne älv blir en extraordinär kombination av skulpturer, konstsviter main hall och en ceremonisal. 

Nu finns möjligheten för kreativa själar att delta i skapandet av sina egna unika konstverk till Icehotel 35 nu när ansökningen till årets designtävling öppnar. Konstsviterna växer fram till verk som bara finns i ett exemplar. Sista datum för inlämning av designbidraget till Icehotel 35 är den 15 april 2024.

Icehotelet firar 35 år
Förberedelserna inför Icehotels 35-årsjubileum har inletts och ansökan är nu öppen för den årliga designtävlingen. Talangfulla konstnärer från världens alla hörn får möjlighet att skapa sin egen drömsvit av organiskt material som förändras efter säsongen.

De vinnande designerna kommer att väljas utifrån kreativitet, innovation och genomförbarhet – och naturligtvis baserat på den upplevelse som ges till gästen. De deltagande konstnärerna har möjlighet att låta innovation och kreativitet blomstra och därmed skapa en minnesvärd upplevelse för besökare från hela världen.

– Varje isblock som är lånat från Torne älv för med sig sin egen unika berättelse. Icehotel är en levande plats där våra konstnärer får möjlighet att skapa innovativ och mäktig iskonst i en unik miljö. Jag ser jag fram emot årets nyskapande idéer till Icehotel 35, säger Luca Roncoroni, Creative Director Icehotel. 

Tillverkningen av Icehotel är organiserat som ett internationellt projekt där de utvalda konstnärerna samlas i Jukkasjärvi för att bygga sviter som är originella och storslagna. Icehotel representerar inte bara en konstnärlig prestation utan också en hyllning till naturen och det sista orörda vattendraget i Sverige, Torne älv. Det är en möjlighet för konstnärer att skapa något extraordinärt och för besökare att uppleva en unik konstnärlig värld skapad av isens skönhet.

 – Vi är så förväntansfulla när vi redan nu börjar planera inför Icehotel 35, detta halvjubileum på 35 år. Vi ser fram emot kreativa, spännande och nytänkande förslag på konstsviter och vi kan lova våra gäster flera helt nya upplevelser under besöken nästa vinter, säger Marie Herrey, VD Icehotel.

Ansökningen är öppet fram till måndag den 15 april 2024 och de vinnande koncepten kommer att tillkännages måndag den 29 april 2024. 
Kort fakta om Icehotel:

Fakta Icehotel
44 Varma hotellrum 
28 Varma stugor
18 Året runt öppna konst- och deluxesviter av is (-5 grader Celsius) 
35 Vinteröppna konstsviter och isrum (-5 grader Celsius) 
1 Tillgänglighetsanpassad konstsvit av is (-5 grader Celsius)
3 Konferensrum 
1 Ceremonisal gjord av is i vinterhotellet (mitten av dec – mitten av april) 
1 Filmsal av is och snö för 29 gäster, öppen året om 
1 Utställningsrum gjord av is och snö 
1 Icebar
 3 Restauranger 
4 Vildmarkscamper
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Icehotel

Taggar

Bygg Konst Hotell Nyheter