Max lanserar Frisco BBQ Chipotle
11 Jan 2024
–Redan för 16 år sedan påbörjade jag resan att ta fram receptet till den perfekta BBQ-burgaren. Detta efter en burgarresa till USA tillsammans med bröderna Bergfors då vi smakade alltför många BBQ-burgare som inte föll oss i smaken då det lätt blir för smakintensivt och sött. Då visste jag inte hur lång tid, kraft och dedikering det krävdes för att hitta de rätta ingredienserna för en fulländad smakbild. Nu kan vi äntligen presentera en burgare men den perfekta såsen med en rökighet utan för mycket sötma. Hemligheten är även att hitta rätt tillbehör som passar ihop med den smakintensiva såsen. Frisco BBQ Chipotle gör just detta på ett mästerligt sätt, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.
Frisco BBQ Chipotle består av Friscobröd, svenskt nötkött, bacon, cheddarost, isbergssallad, en smakrik chipotlesås, majonnäs, krispiga lökringar, saltgurka och picklad rödlök som ger en syrlig och krispig smak. Burgaren går också att få med Crispy Supreme, Plant Beef, Grilloumi eller Grand Chicken.
Frisco BBQ Chipotle serveras från och med den 11 januari på samtliga Max-restauranger.
Vad är Chipotle? Chipotle är en krydda som ofta används i mexikansk matlagning. Det är en torkad och rökt jalapeño-chili som ger en unik och kraftfull smak till maträtter. Kryddan säljs vanligtvis i pulverform eller som konserv. Chipotle-kryddan ger en rökig och kryddig smak till maten, och används ofta i marinader, såser, grytor och på grillat kött. Det är en populär krydda bland matentusiaster och används i många olika kök runt om i världen.
11 Jan 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"