Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

I höst startar bygget av Lisebergs upplevelsehotell

 
  • Liseberg Grand Curiosa Hotel börjar byggas under hösten.

    Liseberg Grand Curiosa Hotel börjar byggas under hösten.

  • Lobbyn kommer bland annat att ha en rutschkana.

    Lobbyn kommer bland annat att ha en rutschkana.

  • Hotellet planeras stå klart till Lisebergs 100-årsjubileum 2023.

    Hotellet planeras stå klart till Lisebergs 100-årsjubileum 2023.

Föregående
Nästa
 
Gothia Towers i Göteborg kommer inte längre att vara ensamma herre på täppan efter 2023 då de får sällskap i området av Lisebergs nya hotell. Lisebergshotellet blir drygt 30 000 kvadratmeter stort och får 457 rum. Bygget påbörjas under hösten .

– Vår ambition är att skapa ett hotell olikt allt annat du tidigare upplevt. Hotellet som får namnet Liseberg Grand Curiosa Hotel kommer att ha barnens upptäckarlust i centrum kombinerat med alla de moderna bekvämligheter som hotell idag förväntas tillhandahålla, säger Thomas Sjöstrand, vd för utvecklingsbolaget Liseberg AB Skår.

NCC och Liseberg, genom utvecklingsbolaget Liseberg Skår AB, har nu tecknat kontrakt för utbyggnaden av ett upplevelsehotellet och ordervärdet uppgår till cirka 850 MSEK.

Uppdraget är ett partneringsamarbete mellan NCC och Liseberg som inleddes 2018. Sedan dess har parterna tillsammans planerat, budgeterat och projekterat handlingar för utbyggnad av nöjesparken med ett upplevelsehotell, en vattenpark samt parkeringar. Parterna har nu enats om ett riktpris för upplevelsehotellet samt hunnit utföra vissa infrastrukturarbeten och markparkeringar.

– Det här är ett spännande uppdrag som vi nu tar till nästa fas. Ett partneringsamarbete med en gedigen planeringsperiod är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt. Det är riktigt roligt att NCC får vara en del av utbyggnaden av Nordens mest populära resmål, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

NCC kommer att bygga det tematiserade upplevelsehotellet vid Södra entrén, det påbörjas under hösten och förväntas stå klart till Lisebergs 100-årsjubileum 2023.

Parterna planerar även att bygga en vattenpark. Riktpris för denna del av projektet förväntas antas av Lisebergs styrelse under 2020.
Av: Annika Rådlund Källa: NCC
Illustration: Liseberg