Hotell vann Martin & Serveras "Utmaningen 2019"
28 Mar 2019
Tävlingen genomfördes i två tävlingsklasser – en för måltidsverksamheter i offentlig sektor, en för hotell & restauranger.
Årets två vinnare är:
Radisson Blu Waterfront Hotel & Congress i Stockholm vann tävlingsklassen Hotell & Restaurang med motiveringen:
Radisson Blu Waterfront Hotel visar på stora ambitioner och högt engagemang för att driva förändring. De jobbar genomtänkt och strukturerat och sätter nya mål varje år. Ekologiskt används för att ge gästerna mervärde – i frukost-matsalen, på vinmenyn eller på konferensen. För att öka ekoandelen letar de volymprodukter att konvertera till eko. Senast byttes mjölet i konditoriet till ekologiskt. Fortsätt så, säger vi på Martin & Servera!I
I tävlingsklassen för offentliga måltidsverksamheter var det Pumpans Förskola, Södertälje, som tog hem vinsten. Motiveringen löd:
På Pumpans Förskola lyckas de erbjuda en hög andel ekologiskt och samtidigt hålla budget. Här finns en ambition att förmedla viktig kunskap om bra, hälsosam och hållbar mat till morgondagens konsumenter. Brinnande engagemang, pedagogisk ambition och mycket hårt arbete har gjort att Pumpans Förskola lyckats. Redan idag har de en ekoandel på över 80 %. Vi säger grattis både till Pumpans Förskola, till Södertälje och till världen!- Det är fantastiskt roligt, och viktigt, att lyfta fram goda förebilder i branschen. Deras erfarenheter och tips kan hjälpa andra på vägen, säger Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.
Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.
Företaget erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern.
28 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"