Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotell vann Martin & Serveras "Utmaningen 2019"

 
Hotell vann Martin & Serveras Utmaningen 2019Vinnarna i Martin & Serveras Utmaningen 2019. Fr v: Kerstin Sjölin/Södertälje Kommun, Madelene Eriksson/Pumpans Förskola samt Maria Tullberg, Alexander Lindblad och Helena Drexler från Radisson Blu Waterfront Hotel & Congress, Stockholm. Martin & Servera arrangerar årligen en tävling, Utmaningen, för sina kunder. Den sätter fokus på viktiga hållbarhetsfrågor och lyfter goda exempel som kan inspirera branschen till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som matsvinn, mångfald och vegetariskt.Tema för tävlingen 2019 har varit ”Öka Eko”.


Tävlingen genomfördes i två tävlingsklasser – en för måltidsverksamheter i offentlig sektor, en för hotell & restauranger.

 Årets två vinnare är:
Radisson Blu Waterfront Hotel & Congress i Stockholm vann tävlingsklassen Hotell & Restaurang med motiveringen:

Radisson Blu Waterfront Hotel visar på stora ambitioner och högt engagemang för att driva förändring. De jobbar genomtänkt och strukturerat och sätter nya mål varje år. Ekologiskt används för att ge gästerna mervärde – i frukost-matsalen, på vinmenyn eller på konferensen. För att öka ekoandelen letar de volymprodukter att konvertera till eko. Senast byttes mjölet i konditoriet till ekologiskt. Fortsätt så, säger vi på Martin & Servera!I 

I tävlingsklassen för offentliga måltidsverksamheter var det Pumpans Förskola, Södertälje, som tog hem vinsten. Motiveringen löd:

På Pumpans Förskola lyckas de erbjuda en hög andel ekologiskt och samtidigt hålla budget. Här finns en ambition att förmedla viktig kunskap om bra, hälsosam och hållbar mat till morgondagens konsumenter. Brinnande engagemang, pedagogisk ambition och mycket hårt arbete har gjort att Pumpans Förskola lyckats. Redan idag har de en ekoandel på över 80 %. Vi säger grattis både till Pumpans Förskola, till Södertälje och till världen!- Det är fantastiskt roligt, och viktigt, att lyfta fram goda förebilder i branschen. Deras erfarenheter och tips kan hjälpa andra på vägen, säger Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.Martin & Servera
består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.
Företaget erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern.
 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Martin & Servera

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer