Hotell vann Martin & Serveras "Utmaningen 2019"
28 Mar 2019

Tävlingen genomfördes i två tävlingsklasser – en för måltidsverksamheter i offentlig sektor, en för hotell & restauranger.
Årets två vinnare är:
Radisson Blu Waterfront Hotel & Congress i Stockholm vann tävlingsklassen Hotell & Restaurang med motiveringen:
Radisson Blu Waterfront Hotel visar på stora ambitioner och högt engagemang för att driva förändring. De jobbar genomtänkt och strukturerat och sätter nya mål varje år. Ekologiskt används för att ge gästerna mervärde – i frukost-matsalen, på vinmenyn eller på konferensen. För att öka ekoandelen letar de volymprodukter att konvertera till eko. Senast byttes mjölet i konditoriet till ekologiskt. Fortsätt så, säger vi på Martin & Servera!I
I tävlingsklassen för offentliga måltidsverksamheter var det Pumpans Förskola, Södertälje, som tog hem vinsten. Motiveringen löd:
På Pumpans Förskola lyckas de erbjuda en hög andel ekologiskt och samtidigt hålla budget. Här finns en ambition att förmedla viktig kunskap om bra, hälsosam och hållbar mat till morgondagens konsumenter. Brinnande engagemang, pedagogisk ambition och mycket hårt arbete har gjort att Pumpans Förskola lyckats. Redan idag har de en ekoandel på över 80 %. Vi säger grattis både till Pumpans Förskola, till Södertälje och till världen!- Det är fantastiskt roligt, och viktigt, att lyfta fram goda förebilder i branschen. Deras erfarenheter och tips kan hjälpa andra på vägen, säger Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.
Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.
Företaget erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern.
28 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"