Hotell vann Martin & Serveras "Utmaningen 2019"
28 Mar 2019

Tävlingen genomfördes i två tävlingsklasser – en för måltidsverksamheter i offentlig sektor, en för hotell & restauranger.
Årets två vinnare är:
Radisson Blu Waterfront Hotel & Congress i Stockholm vann tävlingsklassen Hotell & Restaurang med motiveringen:
Radisson Blu Waterfront Hotel visar på stora ambitioner och högt engagemang för att driva förändring. De jobbar genomtänkt och strukturerat och sätter nya mål varje år. Ekologiskt används för att ge gästerna mervärde – i frukost-matsalen, på vinmenyn eller på konferensen. För att öka ekoandelen letar de volymprodukter att konvertera till eko. Senast byttes mjölet i konditoriet till ekologiskt. Fortsätt så, säger vi på Martin & Servera!I
I tävlingsklassen för offentliga måltidsverksamheter var det Pumpans Förskola, Södertälje, som tog hem vinsten. Motiveringen löd:
På Pumpans Förskola lyckas de erbjuda en hög andel ekologiskt och samtidigt hålla budget. Här finns en ambition att förmedla viktig kunskap om bra, hälsosam och hållbar mat till morgondagens konsumenter. Brinnande engagemang, pedagogisk ambition och mycket hårt arbete har gjort att Pumpans Förskola lyckats. Redan idag har de en ekoandel på över 80 %. Vi säger grattis både till Pumpans Förskola, till Södertälje och till världen!- Det är fantastiskt roligt, och viktigt, att lyfta fram goda förebilder i branschen. Deras erfarenheter och tips kan hjälpa andra på vägen, säger Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.
Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.
Företaget erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern.
28 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"