Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
28 Jun 2022
![Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022](/hon-ar-restaurangbranschens-vardagshjalte-2022-281733/nyhet-files/Restaurangbranschens%20vardagshjalte%20Vinnare%20Emelie%203%20nw-lj.jpg)
Textilia och Svenska Kockars Förenings nyinstiftade mångfalds- och inkluderingspris för hotell- och restaurangbranschen, Restaurangbranschens vardagshjälte, har nu delats ut för första gången.
Pristagaren Emelie Nielsen fick motta priset för hennes idoga och kompromisslösa arbete för en icke-diskriminerande, jämställd och modern restaurangbransch. Emelie arbetar enligt motiveringen med “schysst” och “inkluderande” som kärnvärden, något som både gäller hennes matlagning, gästens upplevelseoch personalgruppens arbetsmiljö. Genom att dagligen verka för en bransch där nolltolerans mot rasism, sexism, homofobi och funkofobi råder, är Emelie en förebild för många.
Emelie har även bedrivit ett mångårigt samarbete med Restaurang- och livsmedels-utbildningen, genom vilket nyutbildade, ofta också nyanlända till Sverige, har fått sin introduktion till branschen på en arbetsplats med omsorgsfull personalpolitik. Krubb, under ledning av Emelie, fyller dessutom funktion som daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning, i syfte att ge dessa en meningsfull sysselsättning, men också för att öka mångfalden bland personalen.
Som en av 65 branschkvinnor bakom det uppmärksammade uppropet #Härtardetslut, och nu medgrundare till Föreningen Framtidens Krogkultur, är Emelie Nielsen välförtjänt titeln som Restaurangbranschens vardagshjälte.
Emelie var på plats för att ta emot prischecken på 30 000 kronor under Kocklandslagets upplagning den 21 juni i Stockholm. Prisutdelare var Maria Pettersson, ordförande för Svenska Kockars förening och Casper Secher Steinø, Affärschef för TextiliaHoReCa sydväst.
Om priset
Restaurangbranschens vardagshjälte är ett mångfalds och inkluderingspris som tilldelas en person som inom branschen som gjort betydande insatser för att öka mångfalden inom branschen och skapa en jämställd och inkluderande miljö där alla är välkomna och trivs. Restaurangbranschens vardagshjälte är en person som agerar utifrån Svenska Kockars Förenings och Textilias värdegrund av inkludering och likabehandling oavsett kön, trosuppfattning, funktionsnedsättning, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller ålder.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Textilia
28 Jun 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"