Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Här kör Anders Öfvergård hem gäster från krogen

 
  • Här kör Anders Öfvergård hem restauranggäster i Örebro

    Här kör Anders Öfvergård hem restauranggäster i Örebro

  • Vem kör? Jo, Anders Bagge.

    Vem kör? Jo, Anders Bagge.

Föregående
Nästa
 
Varje dag sätter sig flera tusen förare berusade i bilen och vrider om nyckeln. Detta vill restaurangkedjan Harrys och Carlsberg Sverige ändra på. Därför har de låtit några kända tv-profiler skjutsa gäster från Harrys restauranger och prata om farorna med alkohol och bilkörning

Först ut var musikproducenten Anders Bagge som skjutsade gäster från Harrys i Jönköping. Nu har tv-snickaren Anders Öfvergård besökt Harrys i Örebro och agerat ”kändischaufför”. Samtalen i bilen har filmats.

Kampanjen innebär även att restaurangbesökarna serveras den alkoholfria öldrinken ”Drivers Choice”, som har komponerats av Harrys bartender Marcus Martinsson. Efter avslutat restaurangbesök bjuds Harrys gäster på specialdesignade Ramlösaflaskor med budskapet ”Vem kör?”, som Carlsberg Sverige har tagit fram.

Genom att ta hjälp av kändischaufförer, informera om riskerna med alkohol och bilkörning och erbjuda alkoholfria alternativ, vill Carlsberg Sverige och Harrys få folk att tänka till och göra smarta val, utan att använda pekpinnar.

– Vi har jobbat aktivt med ansvarsfull konsumtion under många år. För tio år sedan lanserade vi den alkoholfria ölen Carlsberg Non Alcoholic. Det finns tillfällen då man inte ska dricka alkohol, eller helt enkelt inte känner för det och då ska det finns bra alkoholfria produkter att välja mellan, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Så blandar du din egen ”Drivers Choice”
2/3 Carlsberg Non Alcoholic
1/3 Xide Dragonfruit Non Alcoholic
Ett knippe färsk koriander
En skiva Mango
Muddla koriander. Tillsätt öl och cider och fyll på med is. Garnera med koriander och mango.


Här kör Anders Öfvergård hem Harrys gäster i Örebro 
https://youtu.be/Z6gdjEEpPP0
Här kör Anders Bagge Harrys gäster i Jönköping 
https://youtu.be/n3id9hKivmE


Om Harrys
Krogkedjan Harrys startade i Falkenberg 1993 och finns idag på ett drygt 40-tal orter i Sverige. Krogarna drivs dels av fristående franchisetagare, dels av moderbolaget Harrys Pubar AB, med huvudkontor i Göteborg. Krogkedjan sysselsätter cirka 800 personer i Sverige. 

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige är ett bryggeriföretag som utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin- och spritsortiment. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder
.

Taggar

Nyheter Restaurang

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer