Goda scones på kvarg
12 Nov 2016

8 dl vetemjöl eller glutenfri grovmix
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör, till exempel Valio Eila laktosfritt smör
2 dl mjölk, till exempel Valio Eila laktosfri mjölkdryck 3%
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör, till exempel Valio Eila laktosfritt smör
2 dl mjölk, till exempel Valio Eila laktosfri mjölkdryck 3%
100 g Valio Eila laktosfri kvarg citron
Smaktillbehör:
100 g mörk choklad
100 g torkade aprikoser eller 75 g hasselnötter
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop.Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop. Hacka eller skiva det smaktillbehör du väljer att ha i. Arbeta in tillbehöret. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa ut med pepparkaksform
Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i cirka 10 minuter.
Linda in i en bakhandduk så de håller sig varma. Servera med kvargfluff.
Kvargfluff:
100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
100 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturel
lRör ihop citronkvarg och cream cheese. Bred på sconesen och servera direkt.
Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i cirka 10 minuter.
Linda in i en bakhandduk så de håller sig varma. Servera med kvargfluff.
Kvargfluff:
100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
100 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturel
lRör ihop citronkvarg och cream cheese. Bred på sconesen och servera direkt.
Av: Annika Rådlund Källa: Valio
12 Nov 2016

Verksamheter till försäljning
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Många heta bidrag i årets pepparkakshustävling
Greta Thunberg , ett brinnande Notre-Dame, Kama Sutra-bok, dansgolv, kaffepannor, Paradise Hotel, stekpanna med ägg och ett hus som skrivits ut med 3D-skrivare.
-
På iskallt uppdrag för fjärde gången
Landskapsarkitekterna utformade en av sviterna på Icehotel 365.
-
Hotell Kristina vann ekoutmaningen
Kammade hem priset för andra året i rad
-
Hotell Stenungsbaden Yacht Club samlar in julklappar
Och för varje julklapp doneras 10 kr till välgörenhet
-
Konditorn Roy Fares är Indiskas julprofil
I år satsar man på "En godare jul med Roy Fares”
-
O´Learys ska höja matupplevelsen på restaurangerna
Det nya matkonceptet kommer finnas på samtliga O’Learys-restauranger från och med december
-
Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske
"Den rymmer 185 recept för alla smakpreferenser"