Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ekologisk snaps

 
Ekologisk snapsUtö ekologisk snaps 38% vol 50 cl Lagom till vår största snapshögtid har den populära snapsen Utö blivit ekologisk och KRAV-märkt.

Den blomstrande sommaridyllen Utö är ett populärt utflyktsmål i Stockholms skärgård, mycket tack vare att öns vackra natur och pittoreska miljö är så välbevarad. Den härliga sommarkänslan och lugnet som infinner sig på ön som har gett inspiration till Saturnus milda snaps Utö. Snapsen har en mild, harmonisk kryddning av citron och fläder och resultatet är en rund och balanserad snaps.

– Det finns ju inget som är så genuint som skärgården i svensk midsommar, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus som tillverkar Utö. Man har kommit upp på torra land och sitter ute på bryggan och njuter. Det handlar om sommar, de dignande borden och goda vänner.

Tillverkningen av UTÖ snaps sker med hantverkstradition och noga utvalda råvaror hos Saturnus i Sverige, och det är ingen tillfällighet att Utö blir ekologisk och KRAV-märkt.

– Det var en självklarhet för oss att göra Utö ekologisk. Det har vuxit fram en medvetenhet bland konsumenter om hållbarhet, och ekologi rimmar väldigt väl med miljön ute på Utö. Det känns lite mer genuint att avnjuta en ekologisk snaps i skärgårdsmiljö eller nära naturen, som kronan på verket vid festbordet.

Utö snaps med sin lätta kryddning av citron och fläder passar till typisk skärgårdsmat. Snapsen ska  ta fram den fram det bästa från lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fisk och skaldjur och den passar till sill och färskpotatis. Snapsen kan även med fördel avnjutas som avec, bara som den är med en isbit.

Utö ekologisk snaps 38%vol finns i Systembolaget ordinarie sortiment. 

Det svenska familjeföretaget Saturnus är en utpräglad dryckesaktör med såväl egenproducerade drycker som agenturprodukter. Saturnus representerar bland annat internationella varumärken som Evian, Badoit, Volvic, Carl Jung och Britvic på den svenska marknaden. I det egenproducerade sortimentet återfinns bland annat Skärgårdssnapsar, Saturnus EKO-saft och Saturnus Glögg.


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer