Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Edenred tar tillfälligt bort den fasta avgiften för restauranger

 
Edenred tar tillfälligt bort den fasta avgiften för restaurangerNu när restaurangbranschen är extra hårt utsatt har Edenred beslutat att göra en insats för att stödja alla partners som tar emot deras lunchkort. Mer konkret betyder det att de tar bort den fasta avgiften för de kommande tre månaderna.

–Vi försöker genom olika kampanjer att hålla igång lunchlivet, trots att många nu jobbar hemifrån. Hittills har vi huvudsakligen vänt oss till våra användare men nu gör vi också en direkt insats riktad mot de restauratörer och handlare som har avtal med oss. Vi är medvetna om att det vi gör inte kommer att lösa alla problem, men hoppas ändå att det gör skillnad. Vi tittar också på olika initiativ som görs av Edenred globalt i syfte att hjälpa de som nu drabbas hårdast under coronakrisen och ser vad som kan vara aktuellt för den svenska marknaden. Det handlar inte alltid om stora eller svåra beslut, däremot behöver vi säkerställa att till exempel administration och juridik kring olika åtgärder är hållbara, säger Alf Reimers, Director of Marketing & Innovation på Edenred Sweden.

Edenred Group lanserade nyligen fonden ”More than Ever” som helt och hållet syftar till att lindra effekterna av corona, både bland anställda, intressenter och partners och då inte minst restaurangägare. Fonden finansieras genom lägre lön och ersättningar till VD, ledning och styrelse samt lägre aktieutdelning. Fonden har redan hjälpt tiotusentals familjer i Brasilien med mat och lika många hemlösa och andra utsatta människor i Frankrike har fått liknande hjälp. I Storbritannien har 1,3 miljoner barn som lever i familjer med en svår ekonomisk situation fått fortsatt skolmat genom ett nätverk som möjliggjort detta trots hemundervisning. Upp till 150 miljoner euro ska bidra till att minimera konsekvenserna av coronapandemin, bland mycket annat alltså även det som nu görs för restaurangägare i Sverige.

–Det är glädjande att se kraften när ett bolag som Edenred samlar sig, som vi ju nu alla gör, kring och ett samma problem. Det visar inte bara på att vi gjort saker och ting rätt bakåt i tiden utan också att vi mer än någonsin kan göra rätt framåt, säger Alf Reimers.
Edenred arbetar med affärslösningar för företag, anställda och handlare, med en totalomsättning på 1,6 miljarder euro 2019, främst via digitala format. De är verksamma i 45 länder med närmare 10 000 anställda.
Edenred Lunchförmån (f d Rikskuponger), Edenred Friskvårdsbidrag, Edenred Elevkortet och Edenred Delicard är förmåner/tjänster som tillhör Edenred Sweden AB.