Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Lanserar rullande hotellsvit

 
  • Krispiga hotellakan, städning och restaurangmeny ingår i vistelsen.

    Krispiga hotellakan, städning och restaurangmeny ingår i vistelsen.

  • Med Hotell California kan gästen själv välja vy utanför fönstren.

    Med Hotell California kan gästen själv välja vy utanför fönstren.

  • In- och utcheckning sker på Hobo hotel vid Brunkebergs torg i Stockholm.

    In- och utcheckning sker på Hobo hotel vid Brunkebergs torg i Stockholm.

Föregående
Nästa
 
 Under juli månad rullar Hotel California ut för att möta sina första gäster. Med husbilarna California och Grand California vill Volkswagen Transportbilar och Hobo Hotel ge svenskarna möjlighet att kunna semestra vart man själv vill och samtidigt ta hotellstandarden med sig på resan.

Idén til det rullande hotellet har uppkommit för att många troligen kommer att semestra på hemmaplan i år. Volkswagen Transportbilar går därför ihop med Petter Stordalens Hobo Hotel och erbjuder resenärer en annorlunda upplevelse - ett rullande hotellrum att köra var man vill. Hotel California går att boka från klockan 14:00 idag.

Under fem veckor kommer campingbilarna, inredda som hotellsviter, vara bokningsbara på hotelcalifornia.se eller direkt på Hobos hemsida. Förutom all tänkbar bekvämlighet, så ingår en specialmeny signerad Frida Ronge som är kreativ ledare på restaurangen TAK i centrala Stockholm.

– På grund av covid-19 och inställda utlandssemestrar har svenskarnas intresse för husbilar ökat markant de senaste månaderna och vi märker helt nya potentiella kunder. Att semestra med husbil är ett smidigt sätt att uppleva Sverige på och samarbetet med Hobo gör att våra husbilar sätts i en extra unik kontext, detta känns modernt och spännande, säger Maria Johnsson, Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar

–Nu mer än någonsin behöver man optimera sin kreativitet, hitta nya affärsmöjligheter och ha mod att våga ta oprövade vägar för att leverera relevans för sin målgrupp. Samarbetet med Volkswagen Transportbilar och restaurang TAK har landat i en fantastisk möjlighet för Hobo att kunna erbjuda ännu ett alternativ till sin semester i sommar, säger Lotta Brattin, VD på Hobo

–Att vakna upp på en helt öde plats, och i gryningen laga gröt på gaskök är lika mycket lyx som ett restaurangbesök på en finkrog för mig idag. När jag fick frågan om vi kunde sätta ihop en matkasse med tillhörande meny till Hotel California gick jag verkligen igång. Känslan att dra iväg i en Folkabuss med hotellstandard och dessutom ha frukost och middagar planerade är obeskrivligt bra. Jag tror inte man kan få en bättre semesterupplevelse än så i sommar, säger Frida Ronge, kreativ ledare på restaurang TAK.

Gäster checkar in vid Hobo hotell som ligger vid Brunkebergs torg i Stockholm. Incheckning sker i receptionen mellan 15:00-16:00 och gästen får då bilnycklar, instruktioner samt en matkasse. Bilen går att boka antingen 2 eller 3 nätter, maxantal för California är 4 vuxna och för Grand California 2 vuxna och 2 barn. Bilen lämnas sedan tillbaka vid Hobo Hotels reception på utcheckningsdagen mellan kl 10:00-11:00.

Hur Hotel California funkar: De två husbilarna, California och Grand California kommer att gå att boka mellan 7 juli - 10 augusti till ett pris från 5900 sek. I priset ingår halvpension för två, en tank drivmedel och städning. Hotellkänsla utlovas i form av krispiga lakan, täcke, kuddar, morgonrock, tofflor, hårfön och högtalare. Europcar är ansvarig biluthyrningspart.  
 
Exempel på rätter från menyn: maxad havregrynsgröt med blåbär, mosad banan, mandelsmör och granola & ingefära shot. samt Svamp ramen med äggnudlar, stekt svamp och tofu, salladslök, nori, chiliolja och koriander.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Volkswagen Transportbilar