Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

De dolda matinspiratörerna - ny matlagningsserie

 
De dolda matinspiratörerna  - ny matlagningsserieChristin Kashou och hennes mamma lagar mat i det första avsnittet.  Mejeriföretaget Larsa Foods, med rötter i Mellanöstern, lanserar en serie om inspiratörerna bakom matprofilerna Christin Kashou, Aadel Kersh och Pinar Bakirdan (Petite Foods). 

Larsa Foods berättar att bakom var och en av dessa  matprofiler finns också ofta en person som inte fått så mycket uppmärksamhet. En mamma, en pappa, en mormor eller kanske en farfar med ett brinnande matlagningsintresse och en stor kunskap. En dold kökshjälte som tagit med sig sin familjs matkultur och familjerecept till sitt nya hemland och sedan fört vidare mattraditionerna till sina barn.

Genom serien De dolda matinspiratörerna vill de få ännu fler att upptäcka den fantastiska maten från Östra Medelhavet och Mellanöstern, och bidra till fler möten mellan människor från olika kulturer.

Serien består av tre korta inspirerande avsnitt som finns på Youtube.

Avsnitt 1: Christin Kashou, kokboksförfattare och vinnare av Sveriges Mästerkock 2021, och hennes mamma Marlene i barndomshemmet i Upplands Väsby.
Avsnitt 2: Pinar Bakirdan (Petite Foods), digital matkreatör, i Farsta som lagar mat med sin mamma Soreya.
Avsnitt 3: Aadel Kersh, grundare av bl a Bitza och Kersh kaffe och hans pappa Maxos i Stureby.

I serien får tittarna ta del av dessa familjers färgstarka livshistorier, samtidigt som de bjuder på sina bästa familjerecept som har förts vidare från generation till generation. Det blir spännande möten med dessa personer samtidigt tittarna får upptäcka den underbara maten och råvarorna från Östra Medelhavet och Mellanöstern.

-        På Larsa brinner vi för både mat och integration. Vi vill få ännu fler att upptäcka den fantastiska maten från Östra Medelhavet och Mellanöstern som vi själva är uppväxta med. Genom att sprida vår matkultur hoppas vi kunna skapa fler möten mellan människor från olika kulturer, och på så sätt bidra till integration, säger Maria Meizar, marknadsansvarig på Larsa Foods.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Larsa Foods

Taggar

Mat Nyheter