De dolda matinspiratörerna - ny matlagningsserie
17 Nov 2022
Larsa Foods berättar att bakom var och en av dessa matprofiler finns också ofta en person som inte fått så mycket uppmärksamhet. En mamma, en pappa, en mormor eller kanske en farfar med ett brinnande matlagningsintresse och en stor kunskap. En dold kökshjälte som tagit med sig sin familjs matkultur och familjerecept till sitt nya hemland och sedan fört vidare mattraditionerna till sina barn.
Genom serien De dolda matinspiratörerna vill de få ännu fler att upptäcka den fantastiska maten från Östra Medelhavet och Mellanöstern, och bidra till fler möten mellan människor från olika kulturer.
Serien består av tre korta inspirerande avsnitt som finns på Youtube.
Avsnitt 1: Christin Kashou, kokboksförfattare och vinnare av Sveriges Mästerkock 2021, och hennes mamma Marlene i barndomshemmet i Upplands Väsby.
Avsnitt 2: Pinar Bakirdan (Petite Foods), digital matkreatör, i Farsta som lagar mat med sin mamma Soreya.
Avsnitt 3: Aadel Kersh, grundare av bl a Bitza och Kersh kaffe och hans pappa Maxos i Stureby.
I serien får tittarna ta del av dessa familjers färgstarka livshistorier, samtidigt som de bjuder på sina bästa familjerecept som har förts vidare från generation till generation. Det blir spännande möten med dessa personer samtidigt tittarna får upptäcka den underbara maten och råvarorna från Östra Medelhavet och Mellanöstern.
- På Larsa brinner vi för både mat och integration. Vi vill få ännu fler att upptäcka den fantastiska maten från Östra Medelhavet och Mellanöstern som vi själva är uppväxta med. Genom att sprida vår matkultur hoppas vi kunna skapa fler möten mellan människor från olika kulturer, och på så sätt bidra till integration, säger Maria Meizar, marknadsansvarig på Larsa Foods.
17 Nov 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"