Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Dags för årets pepparkakstävling!

 
Dags för årets pepparkakstävling!Bidrag till tävlingen lämnas in eller skickas in digitalt 25-27 november. Foto: Victoria Garvare/Matti Östling. Gillar du att baka pepperkakshus?  Då kan du baka och skapa ett bidrag till ArkDes Pepparkaksutställning 2016. Tema för i år är HEMligheter.

Du kanske bär på hemliga idéer på hus, stadsrum, möbler eller inredningar. HEMligheter är temat för ArkDes Pepparkaksutställning 2016. Inlämning sker 25-27 november. 

Att skapa en byggnad av pepparkaksdeg är ett lekfullt sätt att närma sig arkitektur och design. Pepparkaksbagarna hittar kreativa lösningar på konstruktion, hållbarhet, funktionalitet och utsmyckning, precis som den som formger och bygger i verkligheten. 

Utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur bakverket svarade mot temat koras en vinnare i kategorierna: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar.

I den digitala webbkategorin Sverigebaket kan den som inte har möjlighet att lämna in sitt bidrag fysiskt istället ladda upp en bild på sitt bidrag på www.arkdes.se mellan 25-27 november.

Den 18 december kl 13.30 koras vinnaren i varje kategori. Pris går även till publikens favorit där allmänheten mellan den 1 och 13 december kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben www.arkdes.se. Alla bidrag kommer att ställas ut på ArkDes mellan 1 december – 8 januari.

Av: Jenny Marcuson Fors 
Källa: ArkDes