Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Clarion Hotel gömmer 1500 gyllene ägg i Sverige

 
Clarion Hotel gömmer 1500 gyllene ägg i SverigeClarion Hotels arrangerar Äggjakten för 5:e året i rad. Clarion Hotel fortsätter succén med den årliga Äggjakten då 2000 gyllene ägg göms under Skärtorsdagen den 29 mars. Äggen är fyllda med attraktiva priser som lyxiga hotellkuddar, frukost, middagar och hotellövernattningar. Tidigare år har över 40’000 personer deltagit och kedjan räknar med ännu fler äggletare i år.

För sjätte året i rad arrangerar hotellkedjan Clarion Hotel sin Äggjakt, där hotellgäster och lokalbefolkningen bjuds in till att leta efter gyllene ägg som göms på diverse platser i staden. De guldfärgade äggen innehåller attraktiva priser såsom lyxiga hotellkuddar, frukostar, middagar och exklusiva hotellövernattningar.

 Jakten är en underhållning som engagerar personer i alla åldrar över hela Norden. I år är det inte mindre än 59 medverkande hotell på 43 orter och 2000 gömda guldägg.

Idén till Äggjakten kom till på Clarion Hotel Post i Göteborg, som var det första hotellet att arrangera Äggjakten för fem år sedan. Efter en succérespons spreds konceptet som nu finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Lettland. Spridningen märks medialt och inte minst i sociala medier.

- Vi ser att intresset för Äggjakten växer för varje år. Deltagarantalet stiger lavinartat och fler hotell i kedjan får upp ögonen för succén och ansluter sig. Förra året deltog 40’000 personer i Äggjakten och vi tror att årets kommer att bli ännu större, säger Jessica Castegren, Head of Marketing & Communication Clarion Hotel.

Äggjakten hålls under Skärtorsdagen den 29 mars i alla länder utom Norge där den skedde den 22 mars . Klockan 06.00 börjar jakten och avslutas när alla ägg är hittade, dock senast kl 18.00. Mer information om Äggjakten finns att hitta på hotellens Facebooksidor.

- Äggjakten är en av flera aktiviteter vi gör för att skapa ett tätare band till lokalbefolkningen. Vi vill att de ska känna sig lika välkomna som våra hotellgäster att ta del av mat, dryck och events. Eller ännu hellre, enstaycation i egen stad, avslutar Jessica Castegren.


Äggjakten
Totalt finns cirka 2000 gömda ägg i Norden, då de medverkande hotellen gömmer mellan 20-100 guldägg var. Detta innebär att bara i Sverige kommer det finnas över 1500 ägg att hitta. De kan vara gömda var som helst men de är alltid delvis synliga. Varje ägg är märkt med hotellets namn och inuti ägget anges hur vinnaren hämtar upp sitt pris. När ett ägg hittas uppmanas deltagaren att lägga upp en bild på sig själv och ägget på hotellets Facebooksida under eventet Äggjakten. Detta för att låta hotellet och alla andra deltagare veta hur många ägg som hittats, och framförallt hur många gömda ägg som finns kvar.


I Sverige arrangeras Äggjakten i:

Stockholm - City, Östermalm, Södermalm, Kungsholmen

Göteborg

Malmö

Arlanda

Visby

Uppsala

Gävle

Luleå

Umeå

Sundsvall

Helsingborg

Varberg

Halmstad

Skövde

Östersund

Karlstad

Örebro

Arvika

Falun

Västerås

Jönköping

Kalmar

Oskarshamn

Karlskrona

Eskilstuna

Nyköping

Trollhättan
Av: Annika Rådlund Källa: Clarion Hotels