Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Clarion Hotel Arlanda Airport är först med Karma på Arlanda

 
Clarion Hotel Arlanda Airport är först med Karma på ArlandaRestaurang Kitchen & Table Arlanda För att minska matsvinnet ytterligare har Clarion Hotel Arlanda Airport som första företag på Arlanda flygplats anslutit sig till appen Karma. Genom Karma-appen kan hotellet sälja vidare mat som annars riskeras att kastas. 

Genom Karma kan personal på Arlanda flygplats samt resenärer köpa med sig mat för halva priset från hotellets restaurang Kitchen & Table Arlanda. Restaurangen ligger på våning 12 och serverar lunch och middag varje dag.

- Detta är vårt nästa steg i att minska matsvinnet och det känns otroligt roligt att äntligen vara igång. Nu ska vi bara se till att sprida detta till alla som jobbar och befinner sig på Arlanda, säger Ted Dahlström, Food & Beverage Manager på Clarion Hotel Arlanda Airport 

Clarion Hotel Arlanda Airport arbetar dagligen med att skapa minsta möjliga miljöpåverkan där minska matsvinnet är ett prioriterat område. Hotellet har sedan tidigare ändrat till mindre tallrikar på frukostbuffén, jobbat med nudging mot gäst samt tagit hjälp av alla medarbetare på hotellet för att minimera matavfallet och det har gett resultat. 

- Vi minskade vårt matavfall med över 20 % 2018 och vi hoppas att anslutningen till Karma kan minska det ytterligare, fortsätter Ted Dahlström
 

Om Karma
Med Karmas app kan restauranger, caféer och matbutiker sälja överbliven mat till ett billigare pris. Mat läggs upp i Karma-appen och kunderna kan köpa maten direkt i appen för halva priset och sedan hämta ut det som take-away. Mer information om Karma: https://karma.life//. Appen går att ladda ner i Appstore eller Google Play. De som följer Kitchen & Table Clarion Arlanda får notiser när det finns mat att rädda.



Clarion Hotel Arlanda Airport har 414 hotellrum, 44 möteslokaler, gym, relax och utomhuspool samt restaurang Kitchen & Table by Marcus Samuelsson, som kombinerar Manhattans smaker med svenska råvaror. 




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotels