Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Charlotta Olsson - Ny General Manager på Radisson Collection Strand Hotel Stockholm

 
Charlotta Olsson - Ny General Manager på Radisson Collection Strand Hotel StockholmCharlotta Olsson. General Manager på Radisson Collection Strand Hotel Stockholm. För tolv år sedan kickstartade hon sin karriär på Radisson SAS Strand Hotel på Blasieholmen - nu är hon tillbaka på samma hotell, dagens Radisson Collection Strand Hotel Stockholm, som hotellets nya General Manager.

Charlotta Olsson bestämde sig redan där och då för 12 år sedan att “En dag ska jag komma tillbaka hit och driva det här hotellet”. Efter studier i Frankrike, Boston och Italien landade hon på Linköpings universitet. Något som visade sig helt fel för Charlotta. Hon avbröt studierna, packade åter en gång väskan och flyttade till Caux (Montreux) i Schweiz och studerade på Swiss Hotel Management School.

I hotellbranschen kunde hon kombinera sin passion för resor, språk och mötet med nya människor med sitt driv och talang för utvecklingsarbete. Hon började som Meeting & Events Executive på Radisson SAS Strand Hotel. Sedan dess har hon framgångsrikt klättrat inom organisation med stadiga steg, en process som möjligen påskyndats av en viss rastlöshet som omvandlats till en superkraft.

Nu senast har Charlotta sedan två år drivit Park Inn by Radisson Stockholm Solna som General Manager. Dessförinnan öppnade hon upp Park Inn by Radisson Lund i samma roll. Ett hotell som nu har förädlats till ett Radisson Blu.

Då Charlotta talar om den nya rollen på Radisson Collection Strand Hotel är det en beundransvärd entusiasm som infinner sig.

- Det är jätteroligt att komma tillbaka till det här hotellet där allt en gång började, det är någonting jag alltid har velat. Radisson Collection Strand är ett fantastiskt hotell. För mig känns det lyxigt att kliva in efter det massiva jobb som genomförts av tidigare General Manager Eva Kalling-Hansson, och hela teamet, i samband med renoveringen, säger Charlotta Olsson.


Som ledare beskrivs Charlotta som målmedveten, rak och tydlig - en person som folk vet var de har. Men också som en omtänksam person som bryr sig på ett personligt plan.

- Jag tror inte att en organisation är välfungerande om medarbetarna behöver gissa sig till vad jag tänker och tycker, och jag förväntar mig att folk är lika tydliga mot mig. Med det sagt så står min dörr alltid öppen, säger Charlotta Olsson.


Utanför hotellväggarna är Charlotta en person med ett mat- och vinintresse som gärna reser och då helst till Italien. Hon är äldst i syskonskaran med två bröder och har starka familjeband. Hon hittas frekvent i joggingspåret eller i hot yoga -salen om hon inte plockat upp sitt tennisracket eller en golfklubba. Av: Annika Rådlund Källa: Radisson
Foto: Radisson och Booking.com (hotellbilden)