Bodén & Lindeberg lanserar nyheter inför julbaket
14 Nov 2022

Näringsrika produkter i matlagningen har de senaste åren blivit allt viktigare. Bodén & Lindeberg har alltid satsat på funktionella ingredienser till bakning, frukostblandningar eller för addera spännande smaker från världens alla hörn i sin matlagning. Snart är det dags att börja med julmaten och då kan torkad frukt användas som ett naturligt sötningsmedel i exempelvis bakning, eller på ett enkelt och hälsosamt sätt ta de traditionella julrätterna till en ny nivå.
Nu släpper Bodén & Lindeberg ett första urval av deras befintliga produktsortiment även till dagligvaruhandeln, för att kunna erbjuda hållbara råvaror med hög kvalité även för hemmakocken. Sortimentet består av torkad frukt och nötter – näringsrika produkter som kan användas i den hemmagjorda müslin, eller för att höja smakerna i höstgrytan. Produkterna finns tillgängliga nu.
Bodén & Lindeberg har sedan länge levererat råvaror till omtalade bagerier så som Lillebrors bageri, Thelins och Skeppsbro bageri i Stockholm.
– Eftersom vi är ett familjeägt företag och har lång erfarenhet som smakspecialister, har vi alltid hanterat nötter och frukt på ett omsorgsfullt sätt och blivit experter på att välja de bästa råvarorna. Kvalité och hållbarhet har alltid varit viktigt för oss, därför har vi valt att inte ha några mellanhänder utan vi beställer direkt från källan till vår lokala produktionsanläggning, säger Markus Engelbrekts, VD på Bodén & Lindeberg.
Varorna importeras direkt från ursprunget utan mellanhänder.
– Det är väldigt roligt att vi äntligen har tagit steget till att kunna erbjuda våra produkter även till slutkonsument. Nötter och frukt i matlagningen har många fördelar och vi har sett en ökning i efterfrågan på den typen av råvaror i takt med att allt fler svenskar väljer att laga och baka hälsosammare. För oss blev det självklara steget att bredda vårt erbjudande till dagligvaruhandeln, fortsätter Markus Engelbrekts.
14 Nov 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.