Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Björn Frantzén har öppnat brasseri på Östermalm

 
 • 15 mars öppnade Brasserie Astoria på Nybrogatan i Stockholm.

  15 mars öppnade Brasserie Astoria på Nybrogatan i Stockholm.

 • Matsalen har cirka 100 sittplatser och det finns även obokningsbara platser vid baren.

  Matsalen har cirka 100 sittplatser och det finns även obokningsbara platser vid baren.

 • Fd biograf Astorias K-märkta entré har renoverats och fungerar nu som entré till restaurangen.

  Fd biograf Astorias K-märkta entré har renoverats och fungerar nu som entré till restaurangen.

 • Brasserie Astoria har chambre séparée, bar, matsal och en vinbar.

  Brasserie Astoria har chambre séparée, bar, matsal och en vinbar.

 • Resturangen har en internationell New York känsla.

  Resturangen har en internationell New York känsla.

Föregående
Nästa
 
Den 15 mars öppnade  Björn Frantzén sin nya krog Brasserie Astoria på Östermalm i Stockholm. Entrén till restaurangen är före detta biograf Astorias K-märkta entré från 1928 som har renoverats. En del av restaurangen återfinns i den äldre restaurerade byggnaden och en del ligger i en nybyggd del, innanför Astoriahuset. 
 
–Vi har fått restaurangen precis som vi ville ha den, säger Björn Frantzén.

På Östermalm finns Humlegården Fastigheters  stora satsning - den nya kontorsfastigheten Nybrogatan 17, som uppförts strax intill det restaurerade Astoriahuset.  Där har nu Brasserie Astoria,  i regi av Frantzén Group med stjärnkrögaren Björn Frantzén i spetsen, öppnat. 

– Vi är mycket glada över etableringen av Brasserie Astoria. Restaurangen är en central del i upplevelsen av platsen och det som Frantzén Group nu presenterar liknar inget annat i Stockholm. Hela vår satsning på Nybrogatan präglas av våra högt ställda ambitioner och Brasserie Astoria är en perfekt matchning. Samarbetet med alla som varit involverade har varit mycket bra och vi är stolta över slutresultatet, säger Viktor Sandberg, Projektutvecklingschef på Humlegården.

Brasserie Astoria ska bli en välkomnande krog med internationell känsla.  Björn Frantzén letade länge efter rätt lokal för sin idé och hösten 2018 inleddes arbetet med Brasserie Astoria. Namnet kommer från den biograf som tidigare huserade i Humlegårdens fastighet vid Nybrogatan. 

 Restaurangen sträcker sig över 1 200 kvm, uppdelat på bar, matsal, chambre séparée och en vinbar ut mot gatan. Gästerna kan se fram emot en generös à la carte-meny, Plat du Jour samt helgbrunch. I arbetet med restaurangen har Frantzén Group hämtat mycket inspiration från eran då Astoriabiografen öppnade på 1920-talet. Humlegården har bland annat restaurerat den välkända baldakinen längsmed Nybrogatan liksom det som tidigare var biografens foajé, som nu fungerar som entré för restaurangens gäster.

På Nybrogatan och i de omgivande kvarteren finns flera butiker och restauranger. För Frantzén Group är läget och sammanhanget en viktig del.

– Det håller på att växa fram något väldigt härligt här, med nyinvigda Östermalmshallen, hotellet Villa Dagmar och restaurangen Schmaltz. Det är ett nytt krogstråk i Stockholm och ligger ultracentralt, säger Björn Frantzén.

 Brasserie Astorias lokaler har skräddarsytts för verksamheten.

– Vi kom in tidigt i projektet, och har fått restaurangen precis som vi ville ha den. Humlegården är grymma, ett sådant här projekt funkar inte om man inte har med sig fastighetsägaren. De förstår att man måste satsa, att skapa något av kvalitet tar tid och kostar pengar. Vi har nått den nivå vi hoppades på, säger Björn Frantzén.Fakta:
Läge: Nybrogatan 15 på Östermalm
Yta: 1 200 kvadratmeter
Sittplatser: 100 platser i matsalen, chambre séparée och två barer
Drift: Frantzén Group
Fastighetsägare: Humlegården
Arkitekter: 3XN
Inredning: Joyn Studio
Öppnade: 15 mars

Av: Annika Rådlund Källa: Humlegården
Foto: Jonas Malmström
Taggar

Krog Nyheter Restaurang