Apothic lanserar premiumvin slutlagrad på whiskyfat
12 Dec 2017
Storsäljaren Apothic Red får en helt ny följeslagare i form av 2015 Apothic Inferno. Det exklusiva vinet är ett resultat av mångårig erfarenhet av vinmakeri och inspiration från whiskyns toner. Apothic Inferno har en färgstark karaktär och bjuder på en alldeles särskild smakresa för både vin- och whiskyentusiaster. Vinet släpps i en begränsad upplaga och Sverige får ta del av 4000 flaskor. Vid beställning av tre flaskor levereras vinet i en unik trälåda speciellt framtagen för Apothic Inferno.
- Resultatet är ett vin med rik smak, den kanske inte har whisky i sig, men det är definitivt ett vin med whiskysjäl. Vi är glada att kunna lanserar vinet i Sverige som är en nyfiken marknad med stor aptit för nya smaker, säger Åsa Rosvall, produktchef på Spring Wine & Spirits.
Den största delen av druvorna är Zinfandel som kommer från premiumvingårdar i de centrala delarna av Kalifornien, framförallt runt staden Lodi – återstående druvor, största delen merlot, är från Washington State. Varma och soliga dagar gör att druvorna mognar till maximal potential samtidigt som de svala nätterna behåller syran och fräschören. Druvsorterna har jäst var för sig innan de blandats till det slutliga vinet, för att sedan lagras – först på ståltank med ekstavar av både amerikansk och fransk ek och därefter på amerikanska whiskyfat av vit ek i Kalifornien i 60 dagar.
Premiumvin med finess och fyllig smak
Apothic Inferno är ett generöst och kryddigt vin med finess. Ett stort vin med mjuka tanniner, en mustig fruktighet och en lång eftersmak. Doften är fruktig med tydliga toner av bourbonfat och en touch av vanilj. I den härliga fruktigheten finns toner av röda bär som björnbär, körsbär och blåa plommon – och smaken är rund, fyllig, balanserad och integrerad.
Vinet passar utmärkt till smakrika rätter, som till exempel grillad entrecôte, hasselbackspotatis och ett kryddigt persilje- och vitlökssmör – gärna med en dust av chiliflakes i. Det går även bra att avnjuta utan mat i goda vänners sällskap då det har en generös och mjuk stil.
2015 Apothic Inferno
Ursprung: USA
Producent: Apothic Wines, Modesto CA
Druvor: 44% Zinfandel, 24% Merlot (Washington State), 12% Syrah, 7% Petite Sirah, 2% Cabernet Sauvignon, och 11% blandade röda druvor
Alkoholhalt: 16%
Sockerhalt: 4,3 g/l
12 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok