Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets kock lagar mat med kockelever i Eslöv

 
Årets kock lagar mat med kockelever i EslövLudwig Tjörnemo kommer till Carl Engström-skolan för att fira deras vinst i Arla Guldko 2021. Imorgon, fredagen den 11 mars, firar eleverna och köket på Carl Engström-skolan sin vinst i tävlingen Arla Guldko 2021. Då kommer Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo att tillsammans med restaurang- och livsmedelseleverna laga en specialkomponerad meny som serveras i skolans restaurang Calles bistro.

Det kommer att bli en högtidsdag på skolan med den specialkomponerade trerätters-menyn. Förrätten består av blomkålssoppa med rostad rosenkål och friterad grönkål och till varmrätt blir det kalkonrullader med konfiterad svamp, plockat anklår och rotselleripuré.

Eleverna skapar desserten
Desserten kommer elever från restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning bageri och konditori, att själva skapa. Exakt vad det blir för dessert avslöjas på fredag. Det kommer att bli någon sorts mousse, där eleverna själva skapar varianter.

– Jag bjöd in konditoreleverna att fira med oss, berätta Mattias Buttler, förstekock på Carl Engström-skolan.

Att få komponera och laga menyn tillsammans med Ludwig Tjörnemo som blev Årets kock 2020, i SM i professionell matlagning, är priset för vinsten i Arla Guldko-tävlingen. Carl Engström-skolans kock Mattias Buttler med kolleger vann 2021 i kategorin Bästa Matglädjeskola.

– Många har gratulerat oss till vinsten och jag tror att många har fått upp ögonen för att man faktiskt kan tävla i skolmåltider, säger Mattias Buttler. Jag är både glad och stolt över att vi vann och att sen få det här priset att under två dagar jobba med Årets kock är fantastiskt.
Av: Annika Rådlund Källa: Eslövs kommun
Foto: Samuel Uneus