Årets kock lagar mat med kockelever i Eslöv
10 Mar 2022
Det kommer att bli en högtidsdag på skolan med den specialkomponerade trerätters-menyn. Förrätten består av blomkålssoppa med rostad rosenkål och friterad grönkål och till varmrätt blir det kalkonrullader med konfiterad svamp, plockat anklår och rotselleripuré.
Eleverna skapar desserten
Desserten kommer elever från restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning bageri och konditori, att själva skapa. Exakt vad det blir för dessert avslöjas på fredag. Det kommer att bli någon sorts mousse, där eleverna själva skapar varianter.
– Jag bjöd in konditoreleverna att fira med oss, berätta Mattias Buttler, förstekock på Carl Engström-skolan.
Att få komponera och laga menyn tillsammans med Ludwig Tjörnemo som blev Årets kock 2020, i SM i professionell matlagning, är priset för vinsten i Arla Guldko-tävlingen. Carl Engström-skolans kock Mattias Buttler med kolleger vann 2021 i kategorin Bästa Matglädjeskola.
– Många har gratulerat oss till vinsten och jag tror att många har fått upp ögonen för att man faktiskt kan tävla i skolmåltider, säger Mattias Buttler. Jag är både glad och stolt över att vi vann och att sen få det här priset att under två dagar jobba med Årets kock är fantastiskt.
Av: Annika Rådlund Källa: Eslövs kommun
Foto: Samuel Uneus
Foto: Samuel Uneus
10 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"