Laktosfri kvargyoghurt
8 Mar 2016
kvarg. Den innehåller de nyttiga bakterierna acidophilus och bifidus och går att äta precis som den är eller toppad med till exempel bär, frukt och nötter.
– Valios omfattande kundundersökning tillsammans med Norstat visar att många har efterfrågat
fler goda, krämiga och laktosfria frukost- och mellanmålsalternativ. Därför är vi extra glada att vi
kan presentera Valio Eila® kvargyoghurt i två goda smaker, naturell och hallon och passionsfrukt.
Vår förhoppning är att många ska upptäcka dem och sina egna favorit-toppings, säger Linda Öhman, Kommunikationschef på Valio AB.
Ett proteinrikt alternativ att servera till frukost och mellanmål. Valio Eila® laktosfri kvargyoghurt 2 % 750 g finns både som naturell och smaksatt med hallon och passionsfrukt.
Fakta från vår Norstat-undersökning från november 2015
(1002 svenska svarande, ålder 20–70 år, 49 % kvinnor, 51 % män):
- Hela 94 % äter yoghurt
- 25 % äter yoghurt varje dag
- 18 % blandar yoghurtar med olika smaker för att få den perfekta smaken
- 50 % varierar yoghurt för att de uppskattar variation
- 58 % föredrar smaksatt yoghurt
- 81 % äter yoghurt i skål, med sked
- 47 % toppar med flingor, 39 % toppar med bär och 28 % toppar med nötter
Goda toppings till Valio Eila® kvargyoghurt Naturell 2 %
Torkade aprikoser, pinjenötter och akaciahonung
Häll upp Valio Eila® kvargyoghurt Naturell i en skål.
Lägg i torkade aprikoser och strö över rostade
pinjenötter. Ringla över akaciahonung.
Hallon med nötkross
Rosta hasselnötter, mandlar, paranötter och cashewnötter
på 100 grader i ca 1h.Ta ut och låt svalna. Mixa
sedan hastigt i en matberedare. Häll upp Valio Eila®
kvargyoghurt Hallon & Passionsfrukt i en skål.
Häll över nötkrossen och toppa med hallon.
Grapefrukt med pekannötter, kardemumma och lönnsirap
Häll upp Valio Eila® kvargyoghurt Naturell i en skål. Lägg
i tärnad grapefrukt och strö över hackade pekannötter
och kardemumma. Avsluta med att ringla över lönnsirap.
Passionsfrukt med frömix
Rosta krossade linfrön, vanliga linfrön, pumpakärnor
och solrosfrön på 100 grader i ca 1h. Ta ut och låt svalna.
Häll upp Valio Eila® kvargyoghurt Hallon & Passionsfrukt
i en skål. Strö över frömixen och avsluta med att gröpa ur
en passionsfrukt.
Om Valio
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio, och laktosfria produkter, i Sverige. Varje år investerar Valio cirka 150 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Något som resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 2014 ca 884 MSEK. www.valio.se
8 Mar 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen