Dennis Säwström vann Årets Sous Vide-kock 2016
3 Feb 2016
Finalen av Årets Sous Vide-kock 2016 blev jämn men till slut var det Dennis Säwström som tog hem segern när tävlingen avgjordes under Restaurangexpo på Malmömässan. Till vardags arbetar han på Kreativ Mat där han lagar mat tillsammans med gäster i deras hem.
- Det känns fruktansvärt overkligt. När jag såg de andra rätterna som gjordes, så kände jag att ojdå vilken nivå på tävlingen, säger Dennis efter prisutdelningen då han även blev ägare till en Smart Car.
Vinnarrätten var en soppa med asiatisk touch med Lithells rimmade oxbringa, tofu och olika sorters kål samt wonton dumplings. På dessa ingredienser hälldes en buljong och en citron och ättikslag.
Juryns motivering löd:
”En innovativ, välkomponerad och makalöst vacker anrättning som får oss att dra på smilbanden mellan tuggorna. Vinnaren visar att han behärskar kokkonstens centrala delar; hantverket, smaksättningen, estetiken och respekten för råvarorna.
Dennis Säwström nådde semifinal i Årets Kock 2015 och 2:a chansen i Årets Kock 2013.
Tävlingsgeneral Håkan Emilsson summerar dagen:
- Det har varit en fantastisk dag med mycket hög klass. Allt har fungerat för både de tävlande och för oss som arrangörer. Jag är grymt nöjd med finalisternas rätter.
www.atria.com
3 Feb 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen