Nordic Sea Winery auktionerar ut ekfat skapade av konstnärer till förmån för Östersjön
22 Jun 2015
Nordic Sea Winery i Simrishamn har låtit några verksamma konstnärer på Österlen ge sitt artistiska uttryck och sin personliga tolkning av varsitt ekfat, som alla tidigare lagrat ett vin producerat på Nordic Sea Winery. Dessa varierande konstverk står i utställningen och visas dagligen för besökare på vineriet i Simrishamn. De smyckar och förlänger ”livet” av ett ekfat. Nu ska dessa auktioneras ut.
Auktionen är öppen digitalt i samarbete med Skånes Auktionsverk. Vinsten kommer att delas mellan konstnären och projekt för främjande av havsmiljön i Östersjön genom Marint Centrum i Simrishamn.
KONSTNÄRER I NORDIC SEA WINERYS KONSTEVENT 2015
Ann-Margrete Clarén - ”Carpe Diem”
Torsten Erasmie - ”Vinodlingen”
Bo Olsson - ”Balance au vin”
Jurgen af Rolén - ”Vindansarna”
Maj Ström - ”Patch”
Echi Åberg - ”In Vino Veritas”
Karin S. Holm - ”Vinskördens dag – Vinskördens natt”
Anders Vardam - ”Vinets avtryck i Konsten”
Margareta Forslund - ”Redpixelpower”
Karin Anker - ”Dionysosreglernas”
Budgivningen är öppen mellan den 23/6 och den 21/7.Start för auktionen sker under eftermiddagen tisdagen den 23 juni.
På tisdagarna mellan den 30/6 och 21/7 har Nordic Sea Winery "Vin & Vernissage", temaeftermiddagar med möjlighet att lära känna konstnärerna och deras konst lite närmare.
OM NORDIC SEA WINERY
Nordic Sea Winery är en av Europas mest moderna vinanläggningar och ensamt i dess slag i Sverige. På Nordic Sea Winery produceras bland annat Mauro, Il Conte, Raccolto, Umbala och Zumbali. Druvorna till vinet plockas runt om i världen och jäser på satellitvinerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery där vinerna förädlas, lagras och buteljeras innan de tappas på flaska eller box. Sedan 2014 har vineriet öppet för allmänheten med möjlighet att följa vinproduktionen från druva till färdigt vin.
22 Jun 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen