Sveriges främsta matentreprenörer utsedda
29 Maj 2015
- Vinnarna levererar produkter och tjänster helt i linje med tävlingens filosofi. Att vara en Local EAT Award-entreprenör betyder att man tänker hälsa, hållbarhet och lönsamhet i ett affärsperspektiv. Vi gratulerar finalisterna och hoppas att korningarna bidrar till att lyfta företagen och öka medvetenheten generellt runt miljö och mat, säger Petter A Stordalen, jurymedlem för Local EAT Award.
Local EAT Award är en årlig entreprenörskapstävling som drivs av Nordic Choice Hotels. Tävlingen lyfter fram företag med goda lösningar för hur man kan äta på ett mer hälsosamt och hållbart sätt. Juryn menar att de har hittat de bästa idéerna för hur man kan äta på ett mer hälsosamt och mer hållbart sätt.
Local EAT Award har genomförts i Sverige och Norge och i totalt har tio regionvinnare utsetts. Dessa kommer nu delta på EAT Stockholm Food Forum och kämpa om att bli huvudvinnare för tävlingen och ta hem 100 000 kronor.
De regionala finalisterna 2015 är:
Sverige
Samiska Apotek, region Nord
Ultuna Mejeri AB, region Mitt
Blåskal, region Väst
Food for Progress Scandinavia AB, region Öst
Scandinavian Aquasystems AB, region Syd
Norge
Keep-it Technologies AS, Østlandet
Smartfood UB, Vestlandet
Langøya hovedgård, Sørlandet
Morpho Solar, Trøndelag,
RETT HJEM Tromsø AS, Nord-Norge
29 Maj 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen