Kost & Restaurang får priset "Bästa offentliga kök"
30 Apr 2015
Motiveringen löd: ”För aktivt arbete att öka andelen lokalt producerade livsmedel i de offentliga köken. Genom attraktivt formulerade menyer och temaveckor skapas intresse hos gästen för den lokala råvaran. Lokala leverantörer har kunnat presentera sina produkter och blivit intresserade av att svara på kommande upphandlingar. ”
Hushållningssällskapen i Sverige är samlade i Hushållningssällskapens förbund och driver bland annat naturbruksgymnasier, försöksgårdar, forskningsprogram och projekt för bättre mat.
Under onsdagen tog affärsområdeschef Åsa Kullberg och kostekonom Eva-Lott Blixt emot priset på Hushållningssällskapets årsstämma i Vreta Kluster.
– Vi i Kost & Restaurang är otroligt glada och stolta att få priset bästa offentliga kök. Det är roligt att få ett kvitto på att det jobb vi lagt ner under flera år för att servera måltider med bra råvaror, uppfattas som positivt, säger Åsa Kullberg.
Kost & Restaurang tillhör Leanlink, Linköpings kommun och tillagar, levererar och serverar måltider till restauranger på förskolor, skolor och inom äldreomsorg.
30 Apr 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen