Scandic öppnar en cityresort i Stockholm
2 Mar 2015
Den unika cityresorten, som förväntas öppna under tidig vår 2017, kommer att bestå av cirka 420 hotellrum samt 2 300 kvadratmeter restaurang- och mötesyta. Hotellet, som sedan 2007 drivits under Scandics varumärke via ett franchiseavtal mellan Hilton och Scandic, kommer att genomgå en omfattande renovering, med start i början av 2016.
- Sergel Plaza får en unik och självklar position i Scandics utbud. Vår vision är att skapa en ny sorts cityhotell med ett suveränt läge. Det ska bli ett hotell för 2020-talets medvetna och beresta resenär, som har höga krav och söker upplevelser, och som gärna blandar jobb och fritid, säger Frank Fiskers, vd & koncernchef för Scandic Hotels.
- Utvecklingen av Brunkebergstorg har pågått under en längre tid och har stor betydelse för stadsutvecklingen i Stockholm city. Därför är det glädjande att vi tillsammans med Scandic nu fått möjlighet att utveckla Sergel Plaza vid Brunkebergstorg till en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser med hotell, restaurang och handel i en och samma byggnad”, säger Nils Pers, vd Stena Fastigheter Stockholm.
Innovativ och oväntad hotellupplevelse för 2020-talets resenär
Med ett innovativt och oväntat produktutbud ska hotellet locka såväl den medvetna och beresta resenären, som affärsresenären eller barnfamiljen på helgbesök i Stockholm, som har höga krav och söker upplevelser.
www.scandichotels.com
2 Mar 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen