Besöksrekord på Fastfood & Café och Restaurangexpo
30 Jan 2015
Med cirka 300 utställare på plats under två intensiva dagar fick besökarna se marknadens allra senaste nyheter, de fick ny kunskap och mängder med tillfällen till nya samarbeten med leverantörerna. Resultatet? En bättre upplevelse för konsumenten som i vår och sommar vill äta ute.
- Vi är mäkta stolta över att vår mässa påverkar och hjälper till att utveckla branschen och bildar en mötesplats med ett starkt affärsklimat. Många på mässan uttrycker att de har skapat affärer som de aldrig hade lyckats med annars. Jag har även fått höra att våra kostnadsfria seminarieprogram erbjuder en kompetensutveckling som har förändrat besökares sätt att arbeta, säger Sophia Johansson, projektchef för mässan.
Fullmatat mässprogram
Särskilt populärt under mässan var seminariet med Marcus Samuelsson, som bland annat berättade om hur mattrender influeras mellan länder världen över och påverkar dagens konsumtion mer än vad vi kan ana. Marcus betonade vikten att identifiera kunden för sin verksamhet och hans lättsamma sätt att berika åhörarna följde som en röd tråd i både seminariet och i hans alster.
På mässan korades även vinnaren i Atria Sous Vide kocktävling då tre kandidater gjorde upp i en kockduell om titeln. Vinnaren blev Daniel Pembert som till vardags jobbar som köksmästare på Malmö Mässrestauranger. Dessutom hölls Fast Food Awards där sju personer prisades i olika kategorier inom den snabba men också den nyttiga miljötänkande delen av den svenska restaurangbranschen. Bland annat vann Fredrik Lindstål från Indian Street Food & Co i kategorin ”Årets street food”.
Utställarna skänkte överbliven mat till Frälsningsarmén
Som en fin avslutning på mässan valde många av utställarna att skänka sin överblivna mat till Frälsningsarmén som vid mässans stängning kom och hämtade upp maten för att kunna ge den till bättre behövande.
Nästa mässa arrangeras den 2-3 september 2015
Nästa gång Fastfood & Café och Restaurangexpo arrangeras är den 2-3 september, på Svenska Mässan i Göteborg. Redan nu är över 120 utställare bokade och hallen kommer att bli fullbokad. I Stockholm arrangeras mässan igen den 1-2 februari 2017.
Om Easyfairs
Easyfairs är Europas ledande arrangör av fackmässor. Mässorna pågår i två dagar och riktar sig enbart till inköpare och beslutsfattare. Easyfairs har sitt huvudkontor i Bryssel och genomför årligen 100 mässor i 16 olika länder. För mer information besök www.easyFairs.com.
30 Jan 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok