Nu öppnar Max åter portarna i Piteå
25 Jun 2014
- Vi är väldigt stolta och glada över att åter få öppna i Piteå. Det är klassisk Max-mark, här öppnande vi redan 1973. Vi vet att många Piteåbor har saknat oss även om vi funnits på plats med ett mobilt gatukök under byggnationen och det känns därför extra roligt att nu får öppna upp portarna till en hel ny restaurang, säger Christoffer Bergfors, vice vd på Max.
Den nya restaurangen har byggts upp från grunden och har sittplatser för 120 gäster. Dessutom erbjuds Drive-In och lekplats samt uteservering.
På restaurangen serveras ett tiotal smakrika burgare, flera innehåller sallader och de populära Delifresh-måltiderna med hälsosamma alternativ. Alla hamburgare görs på nötkött, kyckling och bacon från svenska lantbrukare. Rätterna på menyn är dessutom märkta med hur stor klimatpåverkan de har, så att du som gäst enkelt kan välja ett grönare alternativ. I Max miljöarbete ingår också att alla klimatutsläpp, även de som skapats under byggnationen av den nya Piteå-restaurangen, kompenseras till 100 procent genom trädplantering i Uganda, Afrika.
Max är Sveriges äldsta hamburgerkedja. Sedan starten 1968 har 105 restauranger öppnats, varav tre i Norge, en i Danmark och fem i Dubai och en i Abu Dhabi. Max vision är att bli världens bästa hamburgerkedja. Menyn har både nyckelhålsmärkta måltider och GI-burgare. Hela verksamheten, från bondens gård till gästens bord, klimatkompenseras till +100 % genom trädplantering i Afrika och all mat är märkt efter hur mycket koldioxid den släpper ut. Hållbarhetsarbetet handlar även om att ta till vara på mänskliga resurser, och Max arbetar aktivt med att öka mångfalden bland sina anställda genom att systematiskt rekrytera personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Max har cirka 3 500 anställda och en omsättning på drygt 1 800 MKR under 2013. www.max.se
25 Jun 2014
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok