Årets glögg har hundra smaker
17 Dec 2013
Blossas årgångsglögg är en av julens mest omtyckta drycker och har kommit ut varje år sedan 2003. I år har smaken inte avslöjats – istället har Blossa valt att lyssna på hur svenska folket uppfattar glöggen. Sedan den 1 november har flera tusen människor delat med sig av sina smakuppfattningar på årets.blossa.se och i sociala medier.
Eftersom nyfikenheten har varit stor avslöjar Blossa nu de hemliga smakerna i årets glögg med inspiration från Dalarna. Det är nypon och hallon som har gett smak till glöggen, vilket många svenskar även har gissat på. Den vanligaste gissningen är dock lingon, följt av tranbär och rönnbär.
– Vi har haft en otrolig respons på årets glögg och fått in smakbeskrivningar från över 2 000 människor. Att glögg kan framkalla så mycket känslor är helt fantastiskt, glögg är mer än bara en juldryck, säger Åsa Orsvärn, chief blender för Blossa.
Nyfikenheten har lett till en snabb åtgång av glöggen. För glöggsugna gäller det att skynda om man vill få tag i Blossa 13:
– De sista Blossa 13-flaskorna levererades från oss till Systembolagsbutikerna redan den 10 december, så det som finns i butikerna nu är det enda som finns kvar, avslutar Åsa Orsvärn.
17 Dec 2013
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen