Ekologiska vinet Boirá firar 10-årsjubileum
12 Dec 2013
Ekologiska vinet Boirá Organic Sangiovese firar hela 10 år i Sverige i december. Detta firas genom att lansera en ståtlig magnumflaska i beställningssortimentet. Boirá blir därigenom det första ekologiska röda vinet på Systembolaget i magnumflaska. I december lanseras även Boirá Organic Pinot Grigio, en torr, fräsch och prisbelönt Pinot Grigio från Veneto.
Boirá är tillverkat av 100 procent ekologiskt odlade Sangiovesedruvor från Italienska Marche och bjuder på en fräsch körsbärsstil. Druvorna har skördats varsamt och sedan jäst i temperaturkontrollerade tankar för att bevara den härliga frukten. Därefter har vinet lagrats i fyra månader på ekfat. Boirá bjuder på en rik, bärig och ungdomlig doft med inslag av mogna körsbär, fat och örter. Smaken är bärig, lätt aromatisk med inslag av mörka körsbär och örter. Vinet passar perfekt till pasta eller till smakrika rätter av lamm eller nötkött
Boirá Organic Sangiovese
750 ml: 89 kronor
1500 ml: 179 kronor
Alk: 13%
Nyhet i december!
I december lanseras även Boirá Organic Pinot Grigio, en torr, fräsch och prisbelönt Pinot Grigio från Veneto. Servera vinet som apéritif, till fisk och kyckling eller till pastarätter. Boirá Organic Pinot Grigio knep dessutom en silvermedalj vid årets upplaga av Challenge Millésimé Bio.
Boirá Organic Pinot Grigio
750ml: 79 kronor
Alk: 12%
12 Dec 2013
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen