Ostkakans dag 14 november
14 Nov 2013
Den 14 november firas ostkakans dag. I år firas högtidsdagen såväl på marken som i luften, då 6000 passagerare på Malmö Aviations flighter, dagen till ära serveras den småländska delikatessen från Frödinge.
Frödinge ostkaka och sylt från Önos förbereder sig för take off. Den 14 november serveras den småländska stoltheten tillsammans med sylt från Önos på 10. 000 meters höjd. Hela 6000 ostkakor kommer att serveras under morgondagens flighter med Malmö Aviation. Firandet är ett samarbete mellan Procordia, Ostkakans vänner och Malmö Aviation.
– Vi ser att ostkakan har gjort en stark återkomst bland svenska folket, säger Mette Krabbe Åkerlind, Marknadschef på Procordia. Ostkakan är en stor del av den svenska mattraditionen och har många fördelar. Dels att den kan avnjutas till brunchen, fikat eller desserten men passar även som ett nyttigare mellanmål eller efter träning. Genom samarbetet med Malmö Aviation och Ostkakans vänner tar vi ostkakan till nya höjder, rättare sagt 10 000 meter, fortsätter Mette Krabbe Åkerlind.
För den som är kvar på marken finns det också anledning att fira. Ostkakor finns i en mängd smaker vid alla dagens tillfällen; enportions ostkaka, lättostkaka, microostkaka, vaniljostkaka, traditionell ostkaka och saffransostkaka.
Här hittar du tips på hur ostkakan kan serveras.
www.procordia.se
14 Nov 2013
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, Syrad rödlöksallad, Paprikahummus och Vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Fler drömmer om kortare arbetsvecka – teknikoptimismen avtar
Fem i topp av vad tjänstemän önskar sig av arbetslivet 2030 i ny Novusundersökning.