Succé för sjätte Restauranggalan
7 Nov 2013
På måndagskvällen den 4 november korades årets vinnare i Restauranggalan. 460 gäster samlades runt borden på Cirkus för att med spänning se vilka som blev årets pristagare i 15 olika kategorier. Kvällens konferencier var Martina Haag som med glimten i ögat och lätthet ledde prisutdelningen och den smakfulla och goda middagen signerades av Tommy Myllymäki.
– Detta är årets roligaste måndag, då de som annars jobbar hårt när andra ska äta gott och har sin egen kväll, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör för Restauranger och Storkök.
Under dagen ägde också tävlingen Årets Servitör rum. Finalen avgjordes direkt på scenen där finalisterna Michaela Sarfati, F12, Stockholm och Max Callenberg, Swea Hof, Elite Plaza, Göteborg möttes i en tuff duell.
Årets vinnare är:
- Årets Servitör
Michaela Sarfati, F12, Stockholm - Årets Hälsokoncept
Restaurang Voltaire, Pub, Stockholm - Årets Innovatör
Ricard Constantinou - Årets Framtidslöfte
Luqaz Ottosson, Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland - Årets Smaksättare
Bun Bun Trucks, Stockholm - Årets Barkoncept
Tjoget/Linje tio, Stockholm - Journalisternas kock
Tareq Taylor - Årets krogmiljö
Dorsia Hotel & Restaurang, Göteborg - Årets Hållbara Krog
Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland - Årets Sommelier
Sören Polonius, F12, Stockholm - Årets Leverantör
Grönsakshallen Sorunda - Årets Matsalsteam
Sjömagasinet, Göteborg - Årets Krögare
Stefan Karlsson, Fond Restaurang & Bar, Göteborg - RS Hederspris
Örjan Klein - Årets Krog
Daniel Berlin, Skåne Tranås
7 Nov 2013
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan