Startfältet klart för första semifinalen i Årets kock
3 Okt 2013
Av totalt 130 bidrag till Årets Kock 2014 har juryn nu valt ut vilka 24 kockar som går vidare till någon av tävlingens båda semifinaler. Den 30 september offentliggjorde Årets Kock vilka de tolv kockar är som möts i den andra semifinalen i Växjö den 15 oktober.
De tävlande i Växjö är:
- Rikard Wicklund, Riddersviks Gård, Hässelby Stockholm.
- Fredrik Lagberg, Stora Brännbo Konferens och Hotell, Sigtuna.
- Jesper Bogren, Norda bar och grill, Göteborg.
- Tomas Gustafsson, Rabbor och Stekt fläsk, Malmö.
- Ulf Eriksson, Stora Brännbo Konferens och Hotell, Sigtuna.
- Robin Hytter, Görvälns Slott, Järfälla Stockholm.
- Anders Karlsson, Pernod Ricard (the Absolute Company), Stockholm.
- Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund.
- Anders Isaksson, Restaurang Lilla Ego, Stockholm.
- Martin Brag, Brag & Frodell Mat, Stockholm.
- Sebastian Thureson, Fredsgatan 12, Stockholm.
- Johan Backeus, Restaurang Lux AB, Stockholm.
I år avgörs deltävlingarna i Årets Kock 2014 med semifinaler i Linköping den 11 oktober och i Växjö den 15 oktober. De båda vinnarna av semifinalerna får varsin plats i finalen. Ytterligare åtta kockar går vidare på poäng från semifinalerna och gör upp om de återstående fyra finalplatserna vid Sista chansen i Kramfors den 25 oktober. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Stockholm Waterfront, Stockholm den 7 februari 2014.
De 130 bidragen till årets tävling bedömdes anonymt av en jury bestående av några av Sveriges mest välmeriterade kockar. Först när resultatet av juryns arbete var klart offentliggjordes namnen bakom tävlingsrätterna. Tävlingsuppgiften var att kreera en varmrätt med valfri huvudråvara, med enda villkoret att rätten måste innehålla en mjölkprodukt utöver smör.
Årets uttagningsjury bestod av: Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm, Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Jonas Dahlbom, Dahlbom på torget, Åre, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Markus Aujalay, Winterviken, Stockholm, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Magnus Ek, Oaxen, Stockholm, Alexandra Zazzi, Food adventures Sweden AB, Göteborg, Elisabeth Johansson, Mediamat, Stockholm, Henrik Norström, Lux Restauranger, Stockholm, Stefan Karlsson, Fond, Göteborg, Malin Söderström, Restaurang Hjerta, Stockholm, Magnus Lindström, Swedish Taste, Göteborg, Melker Andersson, Grupp F12, Stockholm, Björn Frantzén, Restaurant Frantzén, Stockholm, Sayan Isakssson, Esperanto.
3 Okt 2013
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan